• Welcome to Gangsters.pl - Forum gangsterskie. Please log in or sign up.

Świąteczne zadania

Zaczęty przez ivanc7, Kwiecień 02, 2011, 16:59:15 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

ivanc7

Chciałbym zaproponować zadania świąteczne czyli w boże narodzenie ,Wielkanoc,walentynki itp dostawało by się szereg zadań np 5 do wykonania w te święta były by to proste zadania ze trzeba by było kupić najtańsze z\rzeczy stoczyć kilka walk na ringu lub mieście a w nagroda dostawało by się świąteczny item np.
z Wielkanocy  Zająca który by dodawał to so moje tylko propozycje

+ 4% SV
+3% SA
+5%ST
+4,5 % Respekt
itp zależy od propozycji admina

<Zająca chciałem nazwać Zmutowany ale coś mnie tknęło>

sigurd89

Powiem tak - pomysł może i nie jest zły, ale bonusy zdecydowanie za duże. Co najwyżej kilka(naście) wejściówek, albo (kilku)godzinne wypłaty w najlepszym wypadku. Zaproponowane bonusy za bardzo zwiększyłyby różnice między mocnymi i słabymi graczami.

Sigurd

p4tryk91

dokladnie (jedynie kasa, energia itp)

metachwast

jak nabardziej jestem za! dobry pomysł, nie wiem czy nie zmałpowany ;)
ktoś tu chyba bierze za wzór beznadziejną gre w ukąszenia   :P
nie gram w nią już, wole gangsters.
jak się elita tym zainteresuje to podam nazwe strony i wytłumacze co i jak :)

jeśli już to wprowadzić te zadania na stałe.
ale nachodzi mnie pytanie: usunąć stare zadania i zastąpic nowymi czy stworzyć kolejny dział np"misje"?
sądze że jednak stare zastąpić nowymi. a raczej powiązać je ze sobą.

a nagrodą: kasa, energia, pkt z silowni, pkt doświadczenia czy wejściówki

sigurd89

@Up

Poza punktami doświadczenia to się zgodzę. Niektórzy siedzą na niskim lvlu to jak jak. Miło, ciepło, dobrze. Nikt nie łomotu nie spuści. Kasę, energię, pkt siłowni czy wejściówki chce mieć każdy, im więcej tym lepiej. Doświadczenie tylko dla tych co biją lvl.

Pozdrawiam
Sigurd

metachwast

więc panie admin: czemu tak, czemu nie?

sigurd89

@nandrolon A zrobić Ci listę topiców, gdzie zdecydowana większość była za, pomysłów banalnych do wprowadzenia a których nie zobaczyliśmy i nigdy nie zobaczymy na g1? Pomysł fajny, ale nie przejdzie. Szkoda.

Założyłbym nowy topic, ale nie ma to większego sensu biorąc poprawkę, że mój pomysł też na 100% nie przejdzie. Jest stanowczo zbyt skomplikowany do napisania, radykalnie zachwiałby wątłą równowagę między starymi wyjadaczami, graczami z średnim stażem i żółtodziobami. Jest tak innowatorski, że pewno całe gangsters trzeba by było napisać od nowa żeby takie coś wprowadzić.

A teraz do rzeczy. Jak siedzę na dzielnicy i nikt ze mną nie walczy przez 10 minut to zdobywam wejściówki. Błędu nie ma, wszystko cacy. ALE. Ale chciałbym dostawać automatycznie wiadomość na pocztę , coś w stylu:
"Budzisz postrach wśród rywali! Nikt nie odważył się stanąć z Tobą do walki! Przechadzając się po dzielnicy/mieście znalazłeś 3 wejściówki. Możesz dzisiaj jeszcze znaleźć x wejściówek."

O co chodzi? Jak raz wejdę czy dwa razy to Ok. Ale potem nie ograniam czy dalej dostaję wejściówki czy nie, szczególnie jeśli walczę na ringu. W ciągu 10 minut zawsze coś się trafi, a nie zapisuję czego i ile.
Jak powiedziałem pomysł nie przejdzie, ale tak z czystej ciekawości co o nim sądzicie?

Pozdrawiam
Sigurd

metachwast

pewnie od zawalenia pomysłów, ale tylko "Najciekawsze są wprowadzane".
a ciekawość to rzecz względna.

Cytat: sigurd89 w Kwiecień 06, 2011, 22:08:00 PM

Jak powiedziałem pomysł nie przejdzie, ale tak z czystej ciekawości co o nim sądzicie?

przyłączam się: co o nim sądzicie?

PS. wiesz o jaką grę mi chodzi?

PS.2 pochwal się co to za pomysł!

sigurd89

@nandrolon o wysyłanie wiadomości do gracza, że zdobył wejściówki na dzielnicy/mieście, żeby nie włazić tam, jak nie ma nikogo on-line na Twoim lvl, a zdobyłeś komplet wejściówek. ;) Aż tak zawile napisałem? Miało to ociekać ironią, osobnik czytający moją wypowiedź powinien pławić się w sarkazmie, jeśli przez to moja wypowiedź okazała się niezrozumiała, przepraszam.

Pozdrawiam
Sigurd

metachwast

uważam, że bardzo dobry pomysł

ja bym dodał że jeśli następuje walka, to żeby automatycznie wyciągało na wierzch okno albo kartę z tą walką
przecież to logiczne, że jak wchodzę na kompa to nie siedzę tylko na gangsters
a czekać te 9 cz 10 minut aż łaskawie ktoś podejmie walkę to chyba trochę chore, co nie?
korzystam też z innych rzeczy
często jest już za późno, bo jak sobie przypomnę to wchodzę i już widnieje "przegrałeś"

a mój pomysł fajny?  ;D

sigurd89

Nie. Nie fajny. A co jeśli ktoś się oddaje samogwałtowi, oglądając jakiś film erotyczny na portalu społecznościowym typu red****? Już zbliża się finał (filmu ;) ), a tu nagle wyskakuje Ci "zostałeś zaatakowany przez..." - nie wkurzyłbyś się? ;)

A tak bardziej na serio - gangsters i forum mam otwarte w jednym oknie, resztę w drugim. W drugim oknie sobie działam [youtube czy cokolwiek innego (MODERETORZY PROSZĘ NIE DAWAĆ MI BANA ZA REKLAMOWANIE STRONY YOUTUBE! ZAZNACZAM, ŻE NIE ZYSKUJĘ W TEN SPOSÓB ŻADNYCH KORZYŚCI CZY TO MATERIALNYCH CZY W JAKIEKOLWIEK INNEJ POSTACI)]. Gangsters jest w małym oknie, to na czym działam na 2/3 ekranu. Jak widzę, że ktoś mnie zaatakuje minimalizuję to na czym działam, klikam na maksymalizację gangsters i klikam by zaatakować. Mało upierdliwe. Praktycznie nigdy nie siedzę na gangsters nie robiąc nic oprócz tego. Pomysł wg. mnie tak na serio do rozważenia. Ja na chwilę obecną nie mówię nie, ale nie powiem też tak. Z resztą - jakie to ma znaczenie? I tak nie zostanie wprowadzony. :P

Pozdrawiam
Sigurd

metachwast

no i wiadomo, że nie przejdzie.
można zamknąć temat.

sigurd89

Tak swoją drogą... Bossem może nie jestem jeśli chodzi o php, ale na prawdę nie wiedziałbym jak zrobić taką opcję, żeby karta automatycznie wyskakiwała. Czy może konieczny byłby dodatek do przeglądarki? Jak ktoś wie to niech napisze, będę wdzięczny za informację. :)

Pozdrawiam
Sigurd

metachwast

ja się nie znam na programowaniu  ???

mam nadzieje że pomogłem  ;D

Nanek

sigurd89