• Welcome to Gangsters.pl - Forum gangsterskie. Please log in or sign up.

Usunięcie starych kont - ŚWIAT 1 - WAŻNE !!!

Zaczęty przez d87mat, Październik 05, 2011, 00:06:43 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

d87mat

WITAM

Mam pomysł, a mianowicie: Czy administracja pierwszego świata mogłaby usunąć osoby, które nie są zalogowane już bardzo długi czas? Ostatnio zauważyłem osobę, która była zalogowana... 776 dni temu! Po co takie postacie jeszcze istnieją?
Myślę, że można by usunąć osoby/gangi które nie są już dawno aktywne i pozostawić jedynie graczy, którzy na prawdę grają. Z tego co pamiętam to konto zostaje zawieszone po 50 dniach. Więc proponuję zostawić osoby, które nie logowały się max 100 dni, a resztę usunąć, bo moim zdaniem to tylko przeszkadza... Wtedy wszystko byłoby bardziej przejrzyste, nie było by jakiś dziwnych osób itp...

Bardzo proszę rozważyć mój pomysł, bo nie rozumiem kiedy wyzwanie rzuca mi gang, gdzie szefem jest osoba, która logowała się ostatni raz ponad 300 dni temu... Jaki to ma sens? Nie można tego skasować? Założę się, że 3/4 zarejestrowanych osób odpadnie, jak nie więcej.

Pozdrawiam

sigurd89

Jestem przeciwny. Czemu? 100 dni to 3 miesiące. Na palcach policzę ile razy zalogowałem się od czerwca do połowy sierpnia. Niektórzy studiując mają sesję w czerwcu, przez lipiec i sierpień pracują, czasem poza miejscem zamieszkania, we wrześniu są poprawki. Gangsters nie jest, a przynajmniej nie powinno być priorytetem. Uważam, że można usnąć najstarsze konta, wątpię żeby ktoś po roku gry zaczął grać ponownie, ale po 4 miesiącach jak najbardziej tak. Jestem za usunięciem konto, gdzie nie logowano się on PONAD roku.

Sigurd

d87mat

Ok, rozumiem. Więc nawet. Niech administracja usunie konta, które nie są aktywne od ponad roku... I tak połowa wyleci.

sigurd89

Administracja tego nie zrobi. A wiesz czemu? Bo tak G1 jest zbudowane. Ktoś (administrator) musiałby przejrzeć 120 000 kont. Jedno po drugim. Każde nieaktywne usuwać, a z tego co mi wiadomo konta nie da się usunąć dwoma kliknięciami. Na to też kilkunastu/kilkudziesięciu sekund potrzeba. Każde 240 kont do usunięcia to godzina. 2400 10godzin. 24 000 100 godzin czyli ponad 4 dni nieprzerwanej roboty. Jeżeli masz rację i połowa kont wyleci, to proces usuwania trwałby prawie 2 tygodnie pracy non stop. Chciałby Ci się coś takiego robić? Wątpię. Dorzuć do tego drugą połowę aktywnych kont - na które też potrzeba kilku sekund. Albo znajdź murzyna, który będzie siedział przez 20 godzin na dobę za kiść bananów albo zapomnij o tym pomyśle. Jeżeli się mylę Krzysiu077 sprostuj to co mówię.

Pozdrawiam
Sigurd

PS. SPORSTUJ nie znaczy ZAMKNIJ TEMAT

d87mat

Też mi się tak wydaję, że można te konta usunąć w znacząco prostszy sposób, tak jak napisał kolega powyżej :)

Zrobię może ankietę i niech każdy zagłosuje :)

Adrian

d87mat

Wydaje mi się, że przez to jest syf w świecie pierwszym...
A po drugie chyba odciążyłoby to trochę serwer - mniej zarejestrowanych użytkowników - mniejsze obciążenie?

Adrian

jeżeli Ci gracze się nie logują to nie ma chyba wielkiego znaczenia dla serwera? ;-)

krzys077