• Welcome to Gangsters.pl - Forum gangsterskie. Please log in or sign up.

sezar33 oszust/złodziej wybierz sam

Zaczęty przez Kono, Listopad 14, 2013, 16:58:09 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Manchuckster

Cytat: wiesiekOO7 w Listopad 14, 2013, 20:03:25 PM
Wpłaciłeś mu 100 zł ? On nie jest złodziejem. To ty jesteś fr....em . Jak można było wpłacić obcej osobie 100 zł. Ja płacąc komuś za przedmiot na allegro to się 3 dni zastanawiam czy nie ,,wrzuciłem pieniędzy do studni" (może śmieszne, ale prawdziwe). Posunę się do trochę ha.....go stwierdzenie, że dobrze Ci tak. To że nie jesteś jedyny to oznacza, że znalazło się więcej fr....w (przepraszam, ale nie da się takiej głupoty inaczej nazwać). Poza tym pomyśl sobie, że są ludzie biedni dla których 100 zł to fortuna a ty to ot tak wyrzuciłeś w błoto. Ja bym proponował zastanowić się przede wszystkim nad sobą. Co nie znaczy że nie potępiam złodziei, ale tego nie nazwałbym kradzieżą. On po prostu ,,zchylił sie" po te 100zł które ty wyrzuciłeś.Chętnie podyskutuje z tymi, którzy uważają inaczej. Pozdrawiam wiesiekOO7
Cytat: izabelix w Listopad 14, 2013, 21:19:09 PM
Jest jeszcze takie coś jak honor, ale widać sezar go nie ma!

Popieram

Cytat: limak w Listopad 14, 2013, 22:54:10 PM
a mi dodstkowo z konta sprzedal wszyyyystko...zaczynam praktycznie od ZERA !!!

Znasz go prywatnie? Jeżeli nie to po co dajesz mu hasło? Tak pedofile mamią nastolatki przez sieć.

Manchuckster

Cytat: siwix w Listopad 18, 2013, 23:30:47 PM

Zgodnie z art. 286 § 1 Kodeksu karnego ,,kto, w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, doprowadza inną osobę do niekorzystnego rozporządzenia własnym lub cudzym mieniem za pomocą wprowadzenia jej w błąd albo wyzyskania błędu lub niezdolności do należytego pojmowania przedsiębranego działania, podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8".

Może nie przestępstwo bo kasa mała ale wykroczenie na pewno.

Z racji, ze było to naciągnięcie kilku graczy oraz zakładając iż zapłaciło 3 z nich po 100 zł wówczas kwoty się sumują i w myśl KK suma wykroczeń kwalifikuje się jako przestępstwo gdyż wartość pozyskanego mienia w złej wierze do kwoty 250 zł jest wykroczeniem (bynajmniej do 2015 roku), ponad tę kwotę oprócz grzywny sprawca podlega karze ograniczenia lub pozbawienia do 8 lat.

Drugi problem to to czy masz dowód, że obiecał Tobie 6 miesięczny pobyt w gangu w zamian za 100 zł czy nie masz takowego dowodu? Wiadomości PW posłużą jako dowód. Jeżeli nie, wówczas czym ten będzie podlegał pod KC a nie KK. Byłeś w gangu jakiś czas po wpłacie więc oskarżony może twierdzić iż za te 100 zł obiecał Tobie 2-3 miesięczny pobyt a ty nie udowodnisz, ze obiecał 6 miesięcy bez prywatnej poczty i dlaczego sprawiedliwości szukaj w KC a nie KP.

Wyplacalni.p

Cytat: limak w Listopad 14, 2013, 22:54:10 PM
a mi dodstkowo z konta sprzedal wszyyyystko...zaczynam praktycznie od ZERA !!!

Konta sie nie straci po podaniu hasła, lecz mozna odzyskac je zmianą hasła, w grze nie da się ukraść czy przejąć konta, ponieważ adresu E-Mail nie może złodziej zmienić, bo sie nie da, a jakby sie tak dało, to działy by się cuda na Kiju.

Może taki złodziej jedynie sprzedać Majątki i przelać na swój, lub inny gang gang.

Myślę że admin ma możliwość sprawdzenia skradzionego konta, wtedy mialby możliwość przywrócenia tego z podwójną kasą, czyli że zabrałby wszystko złodziejowi i oddał poszkodowanemu i usunął mu konto.

Manchuckster

Myślisz, że admin się zainteresuje?
Liczy na to, że limak kupi kilka tysięcy bilo i odrobi.

norweg

Cytat: wiesiekOO7 w Listopad 14, 2013, 20:03:25 PM
Wpłaciłeś mu 100 zł ? On nie jest złodziejem. To ty jesteś fr....em . Jak można było wpłacić obcej osobie 100 zł. Ja płacąc komuś za przedmiot na allegro to się 3 dni zastanawiam czy nie ,,wrzuciłem pieniędzy do studni" (może śmieszne, ale prawdziwe). Posunę się do trochę ha.....go stwierdzenie, że dobrze Ci tak. To że nie jesteś jedyny to oznacza, że znalazło się więcej fr....w (przepraszam, ale nie da się takiej głupoty inaczej nazwać). Poza tym pomyśl sobie, że są ludzie biedni dla których 100 zł to fortuna a ty to ot tak wyrzuciłeś w błoto. Ja bym proponował zastanowić się przede wszystkim nad sobą. Co nie znaczy że nie potępiam złodziei, ale tego nie nazwałbym kradzieżą. On po prostu ,,zchylił sie" po te 100zł które ty wyrzuciłeś.Chętnie podyskutuje z tymi, którzy uważają inaczej. Pozdrawiam wiesiekOO7

dla mnie Wiesiek to frajerskie jest to co piszesz, ja wydalem na gangsters kupe tysiecy i co mi powiesz? Ze jestem frajerem? Jak kupie sobie nowe BMW tez?  Dlatego ze Ciebie nie stac? Nic ci do tego, jak inni rozporzadzaja swoja kasa. Po tym co piszesz wnioskuje ze jestes jednym z tych co mysla ze jak kobieta jest wyzywajaco ubrana to mozna ja zgwalcic a nie lubie takich typow. A za nazwanie kogos frajerem kiedys drogo zaplacisz, chyba ze taki mocny Jestes tylko przez neta to moze Ci sie upiecze. To Ty sie zastanow nad soba chlopie.

seba069

sezar był właścicielem amber golda ;)

Dobrze, że wpłaciłeś 100 bo jakby poprosił o 1000 to pewnie też byś dał

Wyplacalni.p

Cytat: seba069 w Listopad 30, 2013, 13:16:27 PM
sezar był właścicielem amber golda ;)

Dobrze, że wpłaciłeś 100 bo jakby poprosił o 1000 to pewnie też byś dał

he he he he Dobre ;)
Dowcipniś... ;)

Anakin

Wyplacalni.p

Nobunaga

Własciwie nie chciałem tu nic pisać, ale ludzie wiesiek ma rację. Zamieniac 100zł na wirtualne korzysci i jeszcze mieć pretensje żeście frajerzy? Daliscie się naciągnąć po 100, a koleś siedzi i zaciera ręce patrząc na darmowe pieniądze które mu naiwniacy wpłacili. Sorry - ale myśli się dwa razy a i jak to za mało to jeszcze i z dziesięc razy czy zaryzykować, to był wasz błąd, a nie jego oszustwo, on tylko wykorzystał was. Takie życie. Co do tego "stać mnie by wywalić 100zł w błoto" skoro tak, to co się tutaj tak pieklicie? norweg nowe bmw? wow, super..
I nie nie jestem z tych którzy mówią że mozna gwałcić kobiety w wyzywających ciuszkach.. czy coś.

Prosta zasada - Ufaj tylko sobie, każdy może być potencjalnym wrogiem.. Jesteście albo z zawodu synami tatusia, albo mieliscie lajtowe życie w domu. Skoro nie znacie realiów tego swiata.

Szul

Ale dlaczego po raz kolejny fakt checi zaplacenia 100zl za wirtualne dobra jest frajerstwem ? Nobunga ze Ciebie niestac zeby nawet pomyslec o takim przelewie to nie znaczy ze mozesz tak oceniac innych.  W zaden sposob nie zmienia to faktu, ze oszustwo jest oszustwem, zgodnie z Twoim rozumowaniem Pan Plichta, czy jak mu tam bylo na nazwisko powinien chodzic na wolnosci i bawic sie za te kilkaset mld zl co mu ludzie powierzyli -> rozumujac to Tojemu to sa wlasnie frajerami ktorzy dali sie nabrac na dwucyfrowy zwrot inwestycji po 12 miesiacach... Sorki ale powiem szczerze ze zal mi takich ludzi. Tych co dali sie nabrac na amber gold, i tych ktorzy podchodza do swiata w sposob zaprezentowany przez Ciebie. Ciekawy sposob na zamiatanie oszustwa pod dywan =  frajer sam sobie winien bo wyslal 100zl w ciemno

Nobunaga

co porównujesz tą sprawę, do tej? Tutaj ewidentne frajerstwo, bo nawet nie widzieli gościa na oczy. a mu 100zł dali przelewem, za co? za bycie w gangu w grze? Nie obchodzi mnie że ich stac, mnie też stać, tylko za te 100zł to wolę sobie kupić coś co będe miał na dłużej.. A nie zamieniać realną walutę na wątpliwą wirtualną walute w grze, w której nawet nie ma admina(albo bywa) to raz.
A dwa amber gold oszukał na miliardy złotych. Miliardy! A nie na 100zł.. Tutaj było oszustwo, w drugim przypadku mega naiwność, dać 100zł obcej osobie, by być w gangu.. Nie było żadnej umowy. nic nie podpisywał żadnych papierów ani nic, więc to nie jest naciąganie, oszustwo. To cwaniactwo, fakt nie jest to dobre. Ale nie nosi znamionów przestępstwa ściganego przez kogokolwiek - ludzie państwo ma takie rzeczy w dupie, nie rozumiecie? Bo to nie jest zawrotna suma, a wy tu pozew zbiorowy, ah oh sezar33 nie ma honoru, to oszust i ścierwo.. No ludzie, on jest tylko oszustem, ale wy jesteście frajerami..

Nie ufaj nikomu. Tyle, a nie płaczecie teraz że on mnie oszukał, w grze o tematyce gangsterskiej.. Więc dopasował się do środowiska.. Nielegal i te sprawy.

po trzecie, temat można zamknąć i tyle. Inni przynajmniej nie popełnią takiego frajerskiego błędu w stosunku do sezara jak wy. 

Tak wiem że prawda boli, ale jestście frajerami. każdy wam to powie.

Kono

Nobunga, jedno jest pewne nadużywasz słowa "frajer" w sposób rażący. Czyli według ciebie wszyscy oszukani ludzi są frajerami no bo dali się zrobić w balona. Moje zdanie na twój temat - jesteś frajerem i to żałosnym, użyłem tego określenia ponieważ chyba tyko je znasz i w tym przypadku zrozumiesz moją niską ocenę twojej nędznej osoby.
Po drugie, jedyne co wnosisz do tego tematu (jak pisałem na początku jest przestrogą dla innych) to burdel.
Po trzecie to że jesteś zdemoralizowany i masz wypaczony obraz sprawiedliwości to twoja sprawa i tak serio... mam to w dupie.

Wyplacalni.p