• Welcome to Gangsters.pl - Forum gangsterskie. Please log in or sign up.

AKTYWNOSC

Zaczęty przez Slaweksebaa1, Kwiecień 28, 2013, 13:50:39 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Slaweksebaa1

Nie wiem czy jest taka możliwość ale np żeby w prowadzić jakiś np procent dniowy ile dana osoba na dzien jest na gangsters czy cos takiego. bo np jak sie nie zna to napisze ze aktywny a nie aktywny. no moze nie dokonca to obmyslilem ale moze ktoś jeszcze bardziej to udoskonali. przydało by się to. przynajmniej mi. Pozdrawiam

Wyplacalni.p

Jeżeli by Wprowadzono np. tak:

Aktywny - OnLine
Nieaktywny - Nieobecny 1:12:42:20 lub 1 Dzień 12 Godzin i 42 Minuty

Czy nie było by lepiej to wiedzieć ?

Według mnie to bylo by pomocne, gdyż dzięki temu się dokładnie wie, ile nieaktywna jest osoba, np. Szef gangu wiedzialby kogo wywalić i kto nieaktywnością zasłużył na Wydalenie.

Ostatnio takie coś zauważam, że jak osoby się przyjmie, to nie wie się której osoby nie ma dokładnie.

Tak Tak, to pomocne, a nawet Pomysl do Wprowadzenia w Życie gry Gangsters.

JESTEM ZA !

Slaweksebaa1

Wypłacalni. Jeżeli ktoś jest nie obecny kilka dni to pisze ale to nie jest wgl pomocne. chodzi mi o to , ze np dana osoba wejdzie na gangsters aby tylko pisało "ostatnie 24h" i to tylko po to wchodzą. a skad ja mam wiedzieć np że on byl na minute? jezeli tak to raczej nie jest aktywny. trzeba to dopracowac bardziej

Slaweksebaa1

to co napisałeś ma sens. :)

Manchuckster

Mogę sobie wyobrazić niektóre opisy.

Nieaktywny 274 dni 17 godzin 18 minut 58 sekund - co tobie da taka informacja
Mi wystarczy, że ktoś jest nieaktywny, 1, 2, ..., 59 dni

Slaweksebaa1

bo mi nie dokonca o to chodzilo. nie chodzilo mi ILE KOGO NIE MA. tylko ILE KTO JEST NA GANGSTERS!!!!!!!! ILE NA NIM JEST!! więc mówię, jakiś kalkulator zeby obliczal % z dnia ile dana osoba na nim byla. i wszystko bylo by jasne czy jest bardzo aktywna czy nie.

Wyplacalni.p

Cytat: Slaweksebaa1 w Kwiecień 28, 2013, 14:13:07 PM
Wypłacalni. Jeżeli ktoś jest nie obecny kilka dni to pisze ale to nie jest wgl pomocne. chodzi mi o to , ze np dana osoba wejdzie na gangsters aby tylko pisało "ostatnie 24h" i to tylko po to wchodzą. a skad ja mam wiedzieć np że on byl na minute? jezeli tak to raczej nie jest aktywny. trzeba to dopracowac bardziej

Już nie chodzi mi o tą minute, a o to, że W gangu nie było osoby 26 godzin i pisało że 2 dni, Nie dokładne statystyki i troche kłopotliwe, bo można nie tą osobe wywalić z gangu.

To zależy od punktu widzenia innych.

Cytat: Slaweksebaa1 w Kwiecień 28, 2013, 14:19:16 PM
bo mi nie dokonca o to chodzilo. nie chodzilo mi ILE KOGO NIE MA. tylko ILE KTO JEST NA GANGSTERS!!!!!!!! ILE NA NIM JEST!! więc mówię, jakiś kalkulator zeby obliczal % z dnia ile dana osoba na nim byla. i wszystko bylo by jasne czy jest bardzo aktywna czy nie.

To by też mogło zaistnieć, ale zastanawiam się, co daje to innym ?
W Sumie, co mi tam, każdy pomysł jest dobry, ale trzeba porządnie go rozważyć.

Jestem ZA

Manchuckster

To troszkę bez sensu. To tak jak ja mp byłbym w weekendy średnio 15% dnia a w dni pracujące 5-10% dnia na gangsters? Bez sensu w takim razie. Niektórzy się zalogują rano i wylogowywują się wieczorem więc są obecni przez 90% dnia? To nie odzwierciedla faktycznych działań gracza. Ja jestem w sumie dziennie 1-4 godzin ale znaczą więcej niż niejednego 15. Troszkę pomysł trzeba dopracować albo najlepiej usunąć wątek.

Wyplacalni.p

Cytat: Manchuckster w Kwiecień 29, 2013, 00:23:57 AM
To troszkę bez sensu. To tak jak ja mp byłbym w weekendy średnio 15% dnia a w dni pracujące 5-10% dnia na gangsters? Bez sensu w takim razie. Niektórzy się zalogują rano i wylogowywują się wieczorem więc są obecni przez 90% dnia? To nie odzwierciedla faktycznych działań gracza. Ja jestem w sumie dziennie 1-4 godzin ale znaczą więcej niż niejednego 15. Troszkę pomysł trzeba dopracować albo najlepiej usunąć wątek.

Co ty kolego nie wiesz że system sam wylogowywuje gracza, jeżeli nie robi ruchu na stronie ?
System potrafi Generować poprawne zalogowania z ruchem na stronie, tylko nie ma Aktywnego odświeżania, czy gracz jest aktualnie dostępny, czy nie dostępny.
ADMIN musi to  jedynie Dopracować.

Pozdrawiam.

Slaweksebaa1

wlasnie jesteś zbyt malo aktywny wiec jestes na nie... ;)

Manchuckster

Cytat: Slaweksebaa1 w Kwiecień 29, 2013, 16:58:10 PM

Nie mówię, że siedzę po 12 godzin dziennie ale siedzę w sumie około 2 i uważam, że to dość dobry wynik.
A co do wypowiedzi Wypłacalnego. Przecież są programy odświeżające stronę i wykonujące ruch, więc mogę być aktywny 24/h

Wyplacalni.p

Cytat: Manchuckster w Kwiecień 29, 2013, 21:57:55 PM

Nie mówię, że siedzę po 12 godzin dziennie ale siedzę w sumie około 2 i uważam, że to dość dobry wynik.
A co do wypowiedzi Wypłacalnego. Przecież są programy odświeżające stronę i wykonujące ruch, więc mogę być aktywny 24/h

Ale na co to komu odświeżać stronę co chwilę ? to było by bez sensu, no zgodzę się gdyby gra miała jakiś wpływ na pracę zarobkową, ale więc nie ma, więc nie ma co tej strony odświerzać, bo nie ma sensu.
Każdy mądry nie dawałby odświerzania strony w Gangsterce, zresztą tylko może z kilka osób może mieć, ale była by to głupota.
Ja np. jak nie ma mnie przez godzinę i odświeżę stronę, to pokazuje mi że jestem wylogowany.

Przecież Odświerzanie strony koliduje z Awaryjnością Przeglądarki i nie ma przeglądarki która zniosla by przeciążenia, co ciągle by musiała się odświerzać, ja tak miałem sam z tym odświeżaniem i korzystam jedynie na Pocztę Gmail, a tak w Gangsterce nie ma poco odświerzać.

W każdym gangu się przyda dokładniejsze dane Logowania osoby, jeżeli gang np.  wywala po dwóch dniach, więc nie da się określić dokładnie ile nie ma i wywalamy, no jak masz Gang za bilety i ustawione daty wpłat, to tobie może się wydawać, że nie jest ci to potrzebne, tak tak, najpierw spróbuj, zobacz, a potem twierdź, gdyż możesz być w błędzie.

JA JESTEM ZA TYM, ABY ADMIN WPROWADZIŁ DOKŁADNIEJSZE INFORMACJE O STANIE LOGOWANIA.

Slaweksebaa1

TAK !! Tak jak ja wrocilem z pracy i w moim gangu jest czerwono chcialbym zobaczyc ile ktos byl dzis logowany i przez jakis czas.

Michal PLAT

Cytat: Wyplacalni.p w Kwiecień 29, 2013, 22:06:49 PM
Cytat: Manchuckster w Kwiecień 29, 2013, 21:57:55 PM

Ale na co to komu odświeżać stronę co chwilę ? to było by bez sensu, no zgodzę się gdyby gra miała jakiś wpływ na pracę zarobkową, ale więc nie ma, więc nie ma co tej strony odświerzać, bo nie ma sensu.
Każdy mądry nie dawałby odświerzania strony w Gangsterce, zresztą tylko może z kilka osób może mieć, ale była by to głupota.
Ja np. jak nie ma mnie przez godzinę i odświeżę stronę, to pokazuje mi że jestem wylogowany.

Przecież Odświerzanie strony koliduje z Awaryjnością Przeglądarki i nie ma przeglądarki która zniosla by przeciążenia, co ciągle by musiała się odświerzać, ja tak miałem sam z tym odświeżaniem i korzystam jedynie na Pocztę Gmail, a tak w Gangsterce nie ma poco odświerzać.

W każdym gangu się przyda dokładniejsze dane Logowania osoby, jeżeli gang np.  wywala po dwóch dniach, więc nie da się określić dokładnie ile nie ma i wywalamy, no jak masz Gang za bilety i ustawione daty wpłat, to tobie może się wydawać, że nie jest ci to potrzebne, tak tak, najpierw spróbuj, zobacz, a potem twierdź, gdyż możesz być w błędzie.

JA JESTEM ZA TYM, ABY ADMIN WPROWADZIŁ DOKŁADNIEJSZE INFORMACJE O STANIE LOGOWANIA.
serio odświerzać?? a nie moze odświeżać?? Chociaż trochę o ortografię dbaj...

Wyplacalni.p

O drobnostkę się czepiasz ? daj na luz, jeden błąd to NIE koniec świata !