• Welcome to Gangsters.pl - Forum gangsterskie. Please log in or sign up.

Opłaty Gangowe

Zaczęty przez Wyplacalni.p, Październik 02, 2014, 16:03:36 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Wyplacalni.p

Wpadłem na Pomysł, aby wprowadzić taki system, który nie pozwoli wywalić osoby z Gangu, która płaci biletami, np. Bramka SMS - Nazwa Gangu - Kwota, przy czym Szef Gangu Ustala i wpisuje wymaganą kwotę np. 10 Biletów, osoba robi przelew np. SMS na ten Gang i Szef Gangu nie może wywalić z Gangu póki nie skończy mu się okres za który zapłacił, jeżeli wpłacił, tak samo przez Opłaty do gangu, jeżeli wpłacił np. 1 MLD, też nie może być wywalony dla większego  wyzysku, dzięki czemu mamy pewność że nie wywali na darmo i przez pomyłkę, tylko możliwe wywalenie  było by wtedy gdy nie płaci, nie opłacił składki, lub wpłaca poniżej wymaganej opłaty gangowej.

Co prawda był inny pomysł przez kogoś tam założony, że nie może odejść z gangu, póki nie wpłaci zaległości, przy nicku system by pokazywał stan zadłużenia gangstera i jego wypłacalność, oraz czy jest godny polecenia.

Podobnie z bankami było, z braniem kredytów.

Ja myślę żeby przedyskutować ten pomysł, gdyż nie jest zły.

Dziękuję za Uwagę i Pozdrawiam.

Manchuckster

Zakazane jest kupowanie innym graczom biletów, jest to nieopodatkowany dochód.

Wyplacalni.p

Cytat: Manchuckster w Październik 02, 2014, 20:31:58 PM

Skoro jest według ciebie zakazane i nielegalne, to dlaczego wciąż to robią ?
To znaczy że lekko 26% gangów które tak praktykują za bycie w gangu, powinny być usunięte wraz z kontami ich właścicieli.
Ale Admin i tak nic z tym nie zrobi, więc... tak do tego podszedłem.

Dałem taką opcję na płacenie biletami - z pewnością że ktoś kogoś nie wywali za to że wydał kase za bilety na bycie w gangu.

Ale skoro nie na bilety, to niech chociaż będzie na kasę z gry. ;)

kosiarz2705

Jestem na nie.
Gangster zapłaci za cały tydzień i będzie nieaktywny, później dzień przed wygaśnięciem tej ochrony wpłaci kolejny raz i co? Jest nietykalny, nie będzie można go wywalić...
Nikt nie chce trzymać takiego gracza w gangu.

Wyplacalni.p

Do0dać Okres Próbny zaznaczając w opcjach i dodać funkcję rozwiązania umowy i po problemie ;)

anticobarbone

Cytat: kosiarz2705 w Październik 03, 2014, 06:39:25 AM
Jestem na nie.
Gangster zapłaci za cały tydzień i będzie nieaktywny, później dzień przed wygaśnięciem tej ochrony wpłaci kolejny raz i co? Jest nietykalny, nie będzie można go wywalić...
Nikt nie chce trzymać takiego gracza w gangu.

dokladnie

Wyplacalni.p

To dla nieaktywnych podwyższona opłata Gangowa ;)

tajniak bati

CytatWpadłem na Pomysł, aby wprowadzić taki system, który nie pozwoli wywalić osoby z Gangu, która płaci biletami, np. Bramka SMS - Nazwa Gangu - Kwota, przy czym Szef Gangu Ustala i wpisuje wymaganą kwotę np. 10 Biletów, osoba robi przelew np. SMS na ten Gang i Szef Gangu nie może wywalić z Gangu póki nie skończy mu się okres za który zapłacił, jeżeli wpłacił, tak samo przez Opłaty do gangu, jeżeli wpłacił np. 1 MLD, też nie może być wywalony dla większego  wyzysku, dzięki czemu mamy pewność że nie wywali na darmo i przez pomyłkę, tylko możliwe wywalenie  było by wtedy gdy nie płaci, nie opłacił składki, lub wpłaca poniżej wymaganej opłaty gangowej.
potem
CytatDodać Okres Próbny zaznaczając w opcjach i dodać funkcję rozwiązania umowy i po problemie
aha... zdecyduj się.  I było by  pozamiatane szef ustaliłby wpłatę 30 biletów miesięcznie ktoś to płaci i tu nagle puff stracił kasę... a szef jupi zaoszczędziłem 30zł XD. niestety jestem na nie. 

tomiciusz

Wyplacalni.p

Wszystko połączyć w jedną całość, słabe czy nie słabe, to powinno się rozważać ulepszając pomysł.
Wszystko jest kwestią dobrego dogrania i zgrania w jedną konkretną całość, aby wyszedł z tego dobry pomysł.

Każdy ma własne myśli, więc każdy inaczej może odbierać to zagadnienie, które mogło by się ulepszać.

Weźcie pod uwagę tych co wpłacili Gangówkę Biletami i zaraz zostają wywaleni, kilka było takich przypadków, że ktoś zapłacił, a został wydalony, aby na kimś się dorobić za darmo. ;)

broliqe

Cytat: Manchuckster w Październik 02, 2014, 20:31:58 PM
wszystko co związane z bilo jest legalne, nie możesz natomiast wprowadzić opłaty w postaci przelewu na konto w złotówkach.. bo wtedy Admin ani grosza nie zarabia ;)
a dzięki bilo jest wilk syty i owca cała..

a pomysł? przy lepszym dopracowaniu całkiem spoko