• Welcome to Gangsters.pl - Forum gangsterskie. Please log in or sign up.

walki gangów - przydatny dodatek

Zaczęty przez Rafal1496, Grudzień 07, 2015, 02:53:26 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Czy jesteś za aby wprowadzić 5 % kasy z walk gangu?

Tak
17 (65.4%)
Nie
8 (30.8%)
Nie mam zdania
1 (3.8%)

Głosów w sumie: 26

Rafal1496

moim pomysłem jest aby za każde wykonywanie walk każdy z uczestniczących w walkach gangu coś z tego miał bo co może mieć robiąc np godzinę? nic za to nie ma a moim zdaniem powiedzmy 5 % z wysokości otrzymanej kasy za wygraną/przegraną walkę dodaję również ankiete

_Vinnie_

było by ciekawie ale co wyjdzie zobaczymy :P

willchemik

pomysł dobry ale 5%? to ponad 600 mln. więc lekka przesada

sirkompik

Ustalmy, że dostajemy dajmy na to odpowiednio 1% przegranej i 2% wygranej. Wtedy będzie dobrze rozdzielone i fajniej się będzie siedziało, bo zawsze to dodatek na rozwinięcie konta :) Równomiernie rozloży się to pomiędzy starych i nowych graczy, bo korzyść będzie dla obojga i tyle.

SpoconyJanus

korzysc finansowa powinna byc adekwatna co do zarobkow danego gracza.

willchemik

lub do zarobków gangu/osób biorących udział w w.g.

jolaba

Cytat: sirkompik w Grudzień 07, 2015, 08:24:07 AM
Ustalmy, że dostajemy dajmy na to odpowiednio 1% przegranej i 2% wygranej. Wtedy będzie dobrze rozdzielone i fajniej się będzie siedziało, bo zawsze to dodatek na rozwinięcie konta :) Równomiernie rozloży się to pomiędzy starych i nowych graczy, bo korzyść będzie dla obojga i tyle.

I jest chyba najlepsza propozycja,dlatego że nagradza za aktywność nieważne jaki masz lvl czy zarobki.

turoseq

A ja proponuję 3%, ale od zarobków danego gracza za wygraną, 0% dla przegraną walkę. Za wygraną w tournamencie dostaje się około 6% zarobków, więc tu o połowę mniej, z racji tego że czas walki gangów jest 2x krótszy. Będzie sprawiedliwie.

Rafal1496

"A  ja proponuję 3%, ale od zarobków danego gracza za wygraną, 0% dla przegraną walkę. Za wygraną w tournamencie dostaje się około 6% zarobków, więc tu o połowę mniej, z racji tego że czas walki gangów jest 2x krótszy. Będzie sprawiedliwie." to będzie bez sensu bo np jak będą brali udział sami najlepsi i kilka słabszych gangów to wtedy ten słabszy będzie ciągle przegrywał i nic z tego nie będzie miał

Pt4szek

A poza tym to nie to samo, jak zarabiasz za walkę 15 mld do gangu, to 3% to około 500mln. Wiesz jak mało to dla 600 lvl? I jak dużo dla 100lvl

Rafal1496

To ja mam jeszcze lepszy pomysł jak to usprawnić wiec więc można by kupować te procenty otrzymane za walki w gangu tak samo jak dragi czy budynek tylko że to nie będzie za kasę z gangu tylko bilety np pierwszy level 1 dodaje jeden procent kasy z walk gangu cena 1 procent 2 level 2 % cena 3 bilety 5 level 5 biletów i budowa z coraz większym levelem pochłonęlaby więcej czasu tak jak strzelnica myślę że to dobry pomysł bo gracze na tym zarobią jak i admin

turoseq

Cytat: Rafal1496 w Grudzień 07, 2015, 17:31:30 PM
"A  ja proponuję 3%, ale od zarobków danego gracza za wygraną, 0% dla przegraną walkę. Za wygraną w tournamencie dostaje się około 6% zarobków, więc tu o połowę mniej, z racji tego że czas walki gangów jest 2x krótszy. Będzie sprawiedliwie." to będzie bez sensu bo np jak będą brali udział sami najlepsi i kilka słabszych gangów to wtedy ten słabszy będzie ciągle przegrywał i nic z tego nie będzie miał

Zarobki z racji aktywności będą takie same jak w tournamencie lub bardzo podobne. Może zamiast 0% za przegraną niech będzie 1%.
Tournament jest prostszy niż walki gangów - dołączasz, czekasz kilka minut, a potem co 5 minut walczysz 2 razy. A walki gangów? co półtorej minuty trzeba być online. Dlatego sądzę że to sprawiedliwe rozwiązanie.

Cytat: Pt4szek w Grudzień 07, 2015, 19:34:47 PM
A poza tym to nie to samo, jak zarabiasz za walkę 15 mld do gangu, to 3% to około 500mln. Wiesz jak mało to dla 600 lvl? I jak dużo dla 100lvl

Ale chodzi mi o zarobki osobiste! Z profilu. Dla każdego tyle kasy ile zasługuje z rozwinięcia konta. poza tym, 500mln to mało dla 600lvla? Za 1,5 minuty? :) No wątpię, że ktoś pogardziłby 20mld/h. Oczywiście dla 100lvl to za dużo, z tym się zgodzę.