• Welcome to Gangsters.pl - Forum gangsterskie. Please log in or sign up.

Kalkulator do biznesów, dziwek i gangu oraz szybkich akcji

Zaczęty przez turoseq, Październik 14, 2016, 00:37:17 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Malborasek

Turo czy jest jeszcze szansa, że rozwiniesz kalku ?? Mowa tu o dodaniu kamizelek i broni do list rozwijanych :)

turoseq2

Nowy link, bo poprzedni wygasł, a tak właściwie to chyba padł serwis: https://easyupload.io/gx232o

Odpowiadając na pytanie co do rozwijania - kiedyś raczej tak.

Jakby komuś mocno zależało i sam chciał rozwinąć kalka to nie widzę problemu, w razie potrzeb mogę udostępnić hasło, priv w grze.

turoseq2

Zapomniałem uaktualnić zysk z Fabryki Dragów, aby liczył też zyski z nowego draga Alien Power.

Przez to opłacalność FD była bardzo mocno zaniżona.

Bardzo przepraszam za pomyłkę. Dziękuję graczowi Robak za zwrócenie uwagi na błąd.

Patch:
Kalkulator Gangsters v.4.32a.xlsx

turoseq2

CytatGang - aktualizacja
Informujemy o wprowadzeniu aktualizacji w dziale Gang. Poniżej przedstawiamy wprowadzone zmiany:

1. Pojawił się nowy drag o nazwie "Zombie Kill".

2. Zwiększono dochody z posiadanych dzielnic. Za pierwszą dzielnicę gracze otrzymują teraz 7 mln zamiast 6 mln, a za każdą kolejną o 1 mln. więcej niż za poprzednią, zamiast 750 tys. Pełną rozpiskę można znaleźć w dziale Dzielnice.

3. Kasa za Bilet Grupowy została zwiększona ze 125 bln do 150 bln.

Pozdrawiamy,
Załoga Gangsters.pl

Planuję ogarnąć to po majówce, zajmę się jeszcze +SA/SV (dodam te drogie bronie i kamizelki) i dorzucę poziomy do 2700 do Szybkich Akcji

turoseq2

Bardzo tymczasowo, ale:
nie skończyłem uzupełniać rzeczy w nowej wersji, a nie mam backupu v4.32a xD

Kilka osób prosiło o reupload, a też tak się złożyło że poprzedni hosting wrócił do żywych

Także jedyne co mam do zaoferowania to przedostatnią wersję sprzed fixa z zeszłego roku

Kalkulator Gangsters v.4.32.xlsx

W ciągu tygodnia powinienem znaleźć czas żeby to skończyć bo niewiele mi zostało

turoseq2

Nowa wersja
Kalkulator Gangsters v.4.40.xlsx

Changelog:

@ Inwestycje
- nowe biznesy i dziwki do 2600 lvla
- zyski z Haremu/Klubu Nocnego/Poziomu - do 2700 poziomu
@ Gang
 - nowy drag Zombie Kill, zyski z dzielnic, przelicznik biletów -> wg cytatu z posta powyżej
@ Statystyka
 - nowe biznesy wzięte pod uwagę do analizy kosztów
 - banki do 2500lvla (USA Bank i Światowy - lokaty i konta oszczędnościowe)
@ Szybkie Akcje
 - obsługa poziomów do 2700lvla (więcej nie ma w grze w tabeli doświadczenia, niestety)
@ +SA i +SV
 - bronie i kamizelki w końcu uzupełnione do tych za 100bld/70bld
 - majątki do 2600 lvla

Enjoy! :)

PS: Nie testowałem za dużo, pewnie coś mi umknęło. W razie czego - pisz na priv w grze.

turoseq2

Kalkulator Gangsters 26.2.1.xlsx

Changelog:

Nomenklatura - zamiast dotychczasowego wersjonowania, numer wersji teraz jest w formacie rok.miesiąc.nr_uploadu

@ Gang
- nowy drag God Mode (1.3mln/lvl)
- dzielnice (baza 7->8mln + 1mln->1.25mln przyrostu per dzielnica)
- bilet grupowy 150bln->200bln
- bug fix - wskaźnik % był zafiksowany z wyłączeniem 2 ostatnich dragów, jakoś to pominąłem przy poprzednich update'ach
@ Szybkie akcje
- obsługa poziomu do 2900lvla, bo do tego etapu jest tabela doświadczenia (uprzednio 2700, a w legendzie zapomniałem zaktualizować z 2300)
Niespecjalnie się to komukolwiek przyda, bo nie mam danych co do akcji dla tak wysokich poziomów, ale jest tabelka to jest i obsługa. Największa akcja to niezmiennie 510bld SA.
@ Inwestycje
- detale jak obsługa Haremu/Klubu nocnego/zarobków z samego poziomu do 3000lvl
- rekonstrukcja Zysku za sztukę i wpływu +% z profesji/dzielnic

I tutaj potrzebne są wyjaśnienia. Do tej pory wszystkie wyliczenia w tabeli wewnętrznej, np. samych biznesów w ogóle nie dotykała kwestii % z dzielnic - ten wątek był podsumowywany na sam koniec. Wyjątkiem była tu kolumna H - zarobek za 1 bilet zawierał w sobie ten współczynnik.

Aby zrekompensować tę kwestię, dzieliłem przez ten wskaźnik zyski z Haremu i klubu nocnego. Problem w tym, że... robiłem to jednocześnie w obu kolumnach (zysk za sztukę oraz opłacalności, w której to korzystałem z zysku za sztukę => błędnie zbyt mocno zaniżałem realną opłacalność energii).

Teraz:
Na zysk za sztukę (kolumna C) wpływa współczynnik do całkowitych zarobków. Usunąłem dzielnik z klubu nocnego/haremu.
Zysk ogólny został bez zmian (jest on bazą dla sumy biznesów/dziwek oraz apartamentowca/rezydencji).
Zarobek za 1 bilet (kolumna H) bazuje na Zysku za sztukę, ale on sam wcześniej miał ten współczynnik zawarty wprost (a już nie ma -> wartość się nie zmieniła.

Realne skutki:
- wartości w Opłacalności (kolumna E) są teraz większe o +% do Waszych zarobków
- Opłacalności dla Haremu i Klubu Nocnego są większe o kwadrat tych wartości, a Zarobek za 1 bilet jest zauważalnie większy (naprawa błędu)... wywali Wam (i słusznie) Opłacalność w kosmos dla tych 2 budynków.
- Zysk za sztukę jest rzeczywistym wzrostem zarobków i uwzględnia wszystko, nie ma żadnych "wytrychów"
- mnożnik zmniejszający opłacalność energii (komórka G4) - zmniejszyłem bazowo do 50% aby zrekompensować tą różnicę, oczywiście możecie sobie zmienić na taki jaki chcecie. I tak uważam, że skoro energii nie dostaje się przy wymianie biletów na łapówkę to jest to mało wartościowa inwestycja, ale co kto lubi. Ale pewnie przeze mnie musicie trochę teraz poklikać.
- jednocześnie, dział Gangu i podana tam opłacalność nie jest już kompatybilna do porównywania z tą z Inwestycji - bo zwyczajnie nie uwzględnia +% do zarobków. Ta w arkuszu Statystyka odnośnie banków również (ale umówmy się, i tak wszyscy doskonale wiemy że banki opłacają się o wiele bardziej niż jakiekolwiek inne inwestycje i że warto je wypełniać do oporu, to jest to mało przydatna informacja).