• Welcome to Gangsters.pl - Forum gangsterskie. Please log in or sign up.

Napady.

Zaczęty przez mycha3, Grudzień 04, 2010, 13:59:59 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Ripper

Ty wiesz co napisales? Konto pro? Rzeczowa nagroda? Kogos glowa boli... Tego nie bedzie chodzbys bardzo chcial... Przynajmniej ja tak uwazam....

Popielus

A mnie nie interesuje zdanie dyletanta językowego. Dlatego też odpuść sobie chłopie komentowanie.

Już teraz daje się nagrody rzeczowe za typowanie na forum, a konto pro ma się za reflinki. Takie nagrody zachęciłyby do gry :)

Ripper

Wypowiedziec sie kazdy moze ;] i Ty mi juz napewno tego nie zabronisz.. A to czy uzywam znakow interpunkcyjnych to ciebie powinno mniej interesowac...

Konta pro nie bedzie. Admin przestalby zarabiac na tym calkowicie. Juz dos jest mozliwosci zdobycia konta pro.
Kto chce miec nagrody to ma, Wystarczy ze sie postara.. A to jakby bylo wiecej takich nagrod, to gra bylaby bez sensu.. Tylko siedzisz, zdobywasz i tyle.. Cala gra....

Popielus

Żeby nie było że chodzi o interpunkcję ćwierćinteligencie to zacytuję mały fragment Twojej wypowiedzi (żeby się zdyskredytować w oczach pozostałych oczach)

Tego nie bedzie chodzbys bardzo chcial

A co do Twojej wypowiedzi to mam rozumieć, że teraz gra nie polega na "Tylko siedzisz, zdobywasz i tyle... Cała gra..." ?? Klepiesz jak obłąkany w pasek flash, zdobywasz punkty, poprawiasz ranking. Po tygodniu takiego klepania gra może być nużąca. A tak to masz szansę na nagrody, dodatkowo możesz się pochwalić przed znajomymi co złowiłeś w szybkiej akcji. Większa satysfakcja = większe zadowolenie = chęć dalszej gry = kupno konta pro i wejściówek itd. Trzeba patrzeć szerzej, ale taki ciołek jak Ty tego nigdy nie zrozumie.

domel123

Ale o co znowu chodzi? Powinno być tak jak było na początku w pomyśle. Bo np:dziwka czy wejściówka mogłaby być ,ale za pro i nagrody rzeczowe to można by najpierw zrobić ranking miesięczny i kto wykona najwięcej napadów dostaje np:kilka biletów,kalendarzyk itp. 1-3 mogłoby dostać np: Długopis lub 6 biletów oraz 15dni konto pro. 4-10 Bilet + 10dni konto pro. A 11-30 1 bilet lub 5 dni pro. To by było rozsądne.

mycha3

Ogólnie myśle,że dobry pomysł podsunąłem :P
Tylko dopracowac to trzeba ;)

Ripper

Az szkoda sie wypowiadac ^^ Powiem ci, abys innych nie poprawial z pisowni... Kiedys na pewno podobne bledy robiles...
I wypraszam sobie od wyzywania mnie
Cytattaki ciołek jak Ty
Moze to nie jest zbyt  obrazliwe ale jednak jest.

domel123

Popielus i Ripper tu komentujemy pomysł ewentualnie coś dodajemy do niego. Wyzywać się to możecie na priv w grze.

domel123

Cytat: domel123 w Grudzień 07, 2010, 16:19:52 PM
Ale o co znowu chodzi? Powinno być tak jak było na początku w pomyśle. Bo np:dziwka czy wejściówka mogłaby być ,ale za pro i nagrody rzeczowe to można by najpierw zrobić ranking miesięczny i kto wykona najwięcej napadów dostaje np:kilka biletów,kalendarzyk itp. 1-3 mogłoby dostać np: Długopis lub 6 biletów oraz 15dni konto pro. 4-10 Bilet + 10dni konto pro. A 11-30 1 bilet lub 5 dni pro. To by było rozsądne.

Ja jestem za tym rankingiem

Popielus

Cytat: Ripper w Grudzień 07, 2010, 18:20:09 PM
Az szkoda sie wypowiadac ^^ Powiem ci, abys innych nie poprawial z pisowni... Kiedys na pewno podobne bledy robiles...
I wypraszam sobie od wyzywania mnie
Cytattaki ciołek jak Ty
Moze to nie jest zbyt  obrazliwe ale jednak jest.

Takich błędów nie robiłem :] bo mam mózg i go używam. Jeżeli poczułeś się urażony to dobrze, bo może następnym razem zastanowisz się nad tym co piszesz.

Ale tu nie chodzi, aby maniacy dostawali nagrody, ale właśnie o tą losowość, o fart i szczęście. Frajda jest taka, że mogę wykonać jeden napad i wyłapać coś, ale mogę też zrobić tysiąc napadów i dostać kilka marnych dziwek. O to w tym chodzi. Nie wiem po co robić kolejny ranking.

sigurd89

Po pierwsze:

Cytat: domel123 w Grudzień 07, 2010, 19:21:18 PM
Popielus i Ripper tu komentujemy pomysł ewentualnie coś dodajemy do niego. Wyzywać się to możecie na priv w grze.

Podpisuję się pod tym obiema rękami. Na privy piszcie sobie co chcecie, a nie żebym musiał czytać kilka postów zupełnie mnie nieinteresujących tylko po to, żeby "dogrzebać" się do wypowiedzi osób które chciały wyrazić swoje zdanie w temacie.

Po drugie... Co do propozycji Popielusa:
Cytat: Popielus w Grudzień 07, 2010, 04:07:47 AM
Procentowe szansę, tudzież możliwe biznesy do znalezienia są już kwestią do otwartej dyskusji i powinny być w dużym stopniu zależne od możliwości adminów. Mimo wszystko byłbym za różnorodnością biznesów, a to dlatego, że zawsze to będzie ciekawiej. A tak to robimy te przykładowo 100 napadów i wiemy już, że trafimy na dany biznes. Byłoby to zbyt schematyczne. Co do procentowych szans trafienia biznesu, to w przypadku słabszych SA można ją zwiększyć, a to dlatego, że takich akcji wykonuje się mniej.

Fajnie też gdyby oprócz biznesów, pojawiła się też możliwość trafienia dziwki, zdobycia wejściówki. Można też dać prawdziwe perełki - 1% zwiększone statystyki, czy też kilka dni konta pro, a raz w miesiącu można nawet dać jakąś nagrodę rzeczową. Dodałoby to grze kolorytu i myślę że dzięki temu stawałaby się ona ciekawsza.

Ok, mogłoby być bardziej losowo, oprócz biznesów mogłyby być dziwki. Jak najbardziej. Jeśli chodzi o perełki - konto pro w bardzo dużym tłoku by jeszcze uszło, ale 2 pozostałe to już według mnie stanowczo za duży bonus. Ja bym był za jednym rodzajem "perełki", a mianowicie KODZIE SMS za 1,22. A to czy gracz wykorzysta go na bilet, czy na konto plus czy pro to byłaby już jego decyzja. Ale szans na kodzik powinny być przykładowo 1 do 1000, albo i jeszcze mniejsze jak 1 do 10000. Załóżmy, że szanse wynoszą 1 do 1000. Są 4000 gangsterów, załóżmy, że połowa jest aktywna. 2000 gangsterów robi 1000 akcji miesięcznie. W sumie wszyscy gracze wykonywaliby 2M akcji, a oznaczałoby to, że Socker zamiast dostać 2000 w żywej  gotówce miałby przyjemność ze świadomości uszczęśliwienia na chwilę klilkuset osób, ale za to ani grosza. Przy Szansach 1 do 10000 i moich założeniach to by było 200 złotych straty miesięcznie - to by szybciej przeszło jak na mój gust.

Cytat: domel123 w Grudzień 07, 2010, 16:19:52 PM

Zróbmy jeszcze ranking na gracza, który ma najładniejszego pieska, a który sypia w najmniejszym łóżku... Czy nie dość tych rankingów?

Pozdrawiam
Sigurd

Popielus

Ależ oczywiście szansę na wyłapanie czegoś byłyby stosunkowo do wielkości "skarbu" małe. Im większe znalezisko tym mniejsza szansa trafienia i tym większa satysfakcja. Ta opcja ma przyciągnąć graczy i zachęcić do wysyłania smsów, aniżeli powodować straty u admina.

Fajnie gdyby też można było poprzez szybkie akcje zdobywać udogodnienia, których inaczej nie dałoby się zdobyć. Np. 1% wzrost zarobków. Dzięki temu duża ilość graczy wyczuwając w tym szansę pakowałaby smsy i przelewy, żeby móc robić szybkie akcje :)