• Welcome to Gangsters.pl - Forum gangsterskie. Please log in or sign up.

Akademia gangsters

Zaczęty przez seba069, Styczeń 02, 2011, 23:12:47 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

seba069

Witam,
proponowałbym stworzenie akademii gangsters.
Akademia gangsters byłaby miejscem gdzie nowi gracze poznawaliby zarówno zasady gdy, sposoby inwestowania oraz uzyskiwaliby odpowiedzi na nurtujące ich pytania.

Akademia posiadałaby również dzielnice, których żaden gang nie mógłby odbić, a jej uczniowie mogliby rozwijać swoje kompetencje, aby w przyszłości tworzyć i rozwijać własne gangi. W akademii zostałaby wprowadzona nowa pozycja w gangu czyli zastępca szefa. Osoba na tym stanowisku mogłaby sprawdzić siebie na pozycji lidera ( tu należy zaznaczyć, że mogłaby ta osoba przeprowadzać ataki na fikcyjne dzielnice ). Szefem akademii zostałby jeden moderator, którego głowym obowiązkiem byłoby przekazywanie informacji oraz szkolenie innych graczy. Po miesięcznym przeszkoleniu "kursanci" rozwiązywaliby egzamin, za zdanie jego dostawaliby dodatkowe 50 000 do zarobków w profilu lub o np. 5 % większe zarobki ( decyzja należy do administratora ). Dodatkowo kursanci w ilości powiedzmy 15-20 osób, które zdały by egzamin otrzymałyby jednorazową wypłatę wynoszącą 10 000 000 oraz 500 wejściowek do baru.

Zalety wprowadzenia akademii w życie:
- nowi gracze nie zaśmiecaliby forum i nie zawracali głowy każdemu tylko jednej osobie
- rozwój gangsterów oraz ich wiedzy o grze
- mniej syfu w barze
- ciekawsza forma gry
- szybszy rozwój osób, które zaczynają grę

Moim zdaniem ważne jest, aby osoby, które dobrze już się rozwineły mogły podzielić się wiedzą z innymi :)
Napiszcie proszę jak podoba Wam się pomysł :)

madzia19

TY  LEPIEJ JUŻ NIC NIE PISZ :d  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Fineus

Teraz socker nie ma czasu na pierdoły nie potrzebne, wchodzi 2 świat..
a Tak poza tym to co Ty ćpasz? bo jak widze Twoje tematy to płakać mi się chce

seba069

Cytat: Fineus w Styczeń 03, 2011, 02:14:57 AM

Drogi Fineusie,
etap ćpania mam jak wielu już za sobą. Nie wiesz co to ćpanie więc synku lepiej idź do szkoły, a nie zgrywasz cwanika ;)
Lepiej mieć jakieś pomysły, niż tylko oceniać innych - może ty się wykażesz ?

p4tryk91

Cytat: seba069 w Styczeń 03, 2011, 20:30:57 PM
Cytat: Fineus w Styczeń 03, 2011, 02:14:57 AM

Drogi Fineusie,
etap ćpania mam jak wielu już za sobą. Nie wiesz co to ćpanie więc synku lepiej idź do szkoły, a nie zgrywasz cwanika ;)
Lepiej mieć jakieś pomysły, niż tylko oceniać innych - może ty się wykażesz ?

nie oceniaj innych poprzez forum... skad wiesz kim jest... moze dla niego ty jestes dzieciakiem...

a ty sie chwalisz czy sie zalisz ze juz etap cpania masz za soba(tego nie wiem i nie oceniaj innych).....

seba069

Patryk sadzac po Twoim nicku jestem od Ciebie 5 lat starszy

sigurd89

A myślałem, że wszedłem do działu z pomysłami... Może jakiś mod przeniesie ten temat na forum, tylko tytuł zmieni na "pogadajmy sobie o tym kto dla kogo jest dzieciakiem i kto ile ma lat"?

Dobra ja zacznę - ja mam 6 latek i dopiero naucyłem się pisać, ale stafianie litrkuf czasem stfasza mi dropne problemy.

A co do pomysłu - co Ty niby chcesz stworzyć? Jest gangsters, kończone są prace nad gangsters 2, a Ty chcesz stworzyć gangsters 0.01?? Po drugie - nowicjusz mający +5%do zarobków na starcie przy nawet małej ilości wirtualnej gotówki i stawianiu kolejnych biznesów z głową przegoniłby mnie po 2 miesiącach (mam 2,3 mln/h). Był już podobny temat, a mianowicie kasa za bycie on-line. Czy na prawdę potrzebne są kolejne ułatwiania? Jestem zdecydowanie przeciwny.

Sigurd

BlackRider

Cytat: sigurd89 w Styczeń 04, 2011, 22:06:52 PM
A myślałem, że wszedłem do działu z pomysłami... Może jakiś mod przeniesie ten temat na forum, tylko tytuł zmieni na "pogadajmy sobie o tym kto dla kogo jest dzieciakiem i kto ile ma lat"?

Dobra ja zacznę - ja mam 6 latek i dopiero naucyłem się pisać, ale stafianie litrkuf czasem stfasza mi dropne problemy.

A co do pomysłu - co Ty niby chcesz stworzyć? Jest gangsters, kończone są prace nad gangsters 2, a Ty chcesz stworzyć gangsters 0.01?? Po drugie - nowicjusz mający +5%do zarobków na starcie przy nawet małej ilości wirtualnej gotówki i stawianiu kolejnych biznesów z głową przegoniłby mnie po 2 miesiącach (mam 2,3 mln/h). Był już podobny temat, a mianowicie kasa za bycie on-line. Czy na prawdę potrzebne są kolejne ułatwiania? Jestem zdecydowanie przeciwny.

Sigurd

W pełni popieram mojego uczonego przedmówcę. O tam, ^- wyżej. :P Pomysł zbędny, gra i tak już posiada wiele ułatwień dla nowicjuszy.

polak1111

mi tam sie najbardziej podoba, ze na odchodne z tej akademii dostawali by 10mld :))
ja tam bym dał wodór i 50mld no w koncu chodzi o latwiejszy start no nie?

BlackRider

Cytat: polak1111 w Styczeń 05, 2011, 16:43:27 PM
mi tam sie najbardziej podoba, ze na odchodne z tej akademii dostawali by 10mld :))
Hehe. :P Polak, może jeszcze Soldier Strike'a ? Bo wodorówka i 50mld, to może być za mało. ;P

sigurd89

Cytat: BlackRider w Styczeń 06, 2011, 13:26:18 PM
Hehe. :P Polak, może jeszcze Soldier Strike'a ? Bo wodorówka i 50mld, to może być za mało. ;P

Taaa.... 2mld energii, 500mld siły a kiedy energia się skończy to 500kkkk wejściówek... Czemu nie w sumie? Tyle, że Bandziorek z Polakiem Zaczęliby na tych zasadach grę od nowa, bo nowicjusze by ich spokojnie po tygodniu przegonili. :P

xwarriorx

Cytat: sigurd89 w Styczeń 07, 2011, 00:31:51 AM
Cytat: BlackRider w Styczeń 06, 2011, 13:26:18 PM

Taaa.... 2mld energii, 500mld siły a kiedy energia się skończy to 500kkkk wejściówek... Czemu nie w sumie? Tyle, że Bandziorek z Polakiem Zaczęliby na tych zasadach grę od nowa, bo nowicjusze by ich spokojnie po tygodniu przegonili. :P

Popieraam i dajmy od razu żeby sie zrobił 900 lvl i każdego biznesu powiedzmy po 100 nie wiem jakie zarobki by były ale tak żeby Ci silniejsi gracze którzy naprawde sie napracowali nie mieli za duzej przewagi no w końcu chodzi o sprawiedliwosć haha i bez urazu dla autora tematu

polak1111

W duzym błędzie jestes:P 100 kazdego biznesu nie czyni Cię bogatym.
Zysk: 16 000 zł
Wartość: 723 000 000 zł
Zysk: 4 153 600zł (+10%)
Sprzedaż: 360 000 000 zł

Ilość: 236

Dla porównania.

sigurd89

Zysk: 16 000 zł
Wartość: 93 000 000 zł
Zysk: 457 600zł (+10%)
Sprzedaż: 45 000 000 zł
Ilość: 26

Może nie czyni ekstra bogatym, ale ja jestem na 450 miejscu w rankingu biznesmenów mając tylko 26 salonów. 100 biznesów na pewno uczyniłoby zdecydowaną większość graczy zdecydowanie bogatszymi. ;) Polak jeśli się mylę, to sprostuj z laski swojej, ale czy ludzie spoza top100 biznesów mają po 100 i więcej biznesów danego typu?

polak1111

Dobra inaczej, zacząć należałoby od definicji słowa 'bogaty'/'bogatszy' :P
mysle ze 100 kazdego biznesu to zarobki okolo 10mln/h w dzisiejszej erze, to nic specjalnego, zwłaszcza ze ludzie z gangu kroją o wiele wieksze sumy:D