• Welcome to Gangsters.pl - Forum gangsterskie. Please log in or sign up.

[G2] Lista wpłat w gangu

Zaczęty przez Arael Caan, Kwiecień 07, 2011, 16:40:57 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Arael Caan

Witam.

Niektóre gangi wprowadzają przymusowe (codzienne/tygodniowe) wpłaty pieniędzy do gangu. Wiadomo, że aby gang się rozwijał to trzeba w niego inwestować. Pojawia się jednak problem, gdy ktoś przestaje wpłacać. Nie można nigdzie sprawdzić, kto wpłacił a kto nie.
Super pomysłem jest wprowadzenie listy wpłat do gangu. W zakładce gang powinna się pojawić zakładka lub tabelka z listą, w której będą 3 kolumny:

Dzięki temu lider i reszta gangu będą mogli zobaczyć czy każdy uiszcza należytą wpłatę na gang i ewentualnie będą wiedzieć kogo usunąć jeśli nie będzie płacił razem z innymi.

Bardzo bym prosił o pozytywne rozpatrzenie pomysłu. Od strony programistycznej jest to trywialnie proste do zrobienia, a więc nie zajmie nawet za dużo czasu, a bardzo pomoże w prowadzeniu gangów

Pozdrawiam.

FoxKantor

no to to jest dobry pomysł :)
popieram  ;)

koval

Tak , dobry pomysl.

do koval
skoro ten temat cieszy się większym powodzeniem twój usnąłem.

pawelek

moniek

p4tryk91

no przydalo by sie takie cos do gangow

sirkompik

Pierwszy pomysł od długiego czasu którego nie skrytykuję, a wręcz poprę całą swoją postacią( oczywiście z gry);]
Jestem na tak;]
Ułatwi to w pewnym sensie dozór tego wszystkiego jeśli o wpłaty chodzi. bo jeden wpłąci więcej, drugi wpłąci mnie, a czasem stawka jest ustalona.

mielnik666

sigurd89

Może i dobry, ale i tak nie przejdzie. :P

Sigurd

metachwast

a ja mam podstawowe pytanie:
jak wpłacać kasę do gangu?
u mnie jest tylko opcja "wypłać"
pozdro, nanek

mycha3

Arael Caan

Cytat: nandrolon w Kwiecień 08, 2011, 15:28:29 PM
a ja mam podstawowe pytanie:
jak wpłacać kasę do gangu?
u mnie jest tylko opcja "wypłać"
pozdro, nanek
Dokładnie. Na G1 kasa zbiera się w gangu i lider może kliknąć i ją rozdać dla graczy.
Natomiast na G2 jest to zrobione trochę inaczej. Wypłata gangu jest od razu rozdzielana na graczy, w gangu nic się nie zbiera samo. I jest tylko opcja wpłać :P

krzys077

Pomysł został zaakceptowany przez administracje i zostaje wpisany na listę prac do realizacji.

Arael Caan

Cytat: krzys077 w Kwiecień 08, 2011, 18:55:02 PM
Pomysł został zaakceptowany przez administracje i zostaje wpisany na listę prac do realizacji.
Dziękuję wszystkim za komentarze odnośnie pomysłu. Jak widać odnieśliśmy pełen sukces :)

Pytanie do administracji - Kiedy można się spodziewać wprowadzenia Listy Wpłat? Tak chociaż w przybliżeniu.... tydzień, 2 tygodnie, miesiąc?

Pozdrawiam serdecznie
Axen

metachwast

to czemu nie napisał G2 w tytule? :/