• Welcome to Gangsters.pl - Forum gangsterskie. Please log in or sign up.

[G2] Propozycja innego systemu na PP

Zaczęty przez Reggie, Kwiecień 16, 2011, 16:35:41 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Reggie

Więc,zamiast się fakać w jakieś punkty,to można zrobić ograniczenie na 2/3 walki na dobę z danym graczem.
Tak na moje myślenie,to by było NAJLEPSZE rozwiązanie.
3 walki to jeszcze mógłbybyć lekki problem,ale 2?...
Ankieta,czy byście chcieli takie coś;) pzdr.

Reggie

też to dostałem,ale mógłby socker jednak przemyśleć to.bo zmiana pktacji to lekki bezsens,nie wiem czy to wyjdzie na tyle dobrze.

Cudy

zmiana punktacji pociagnie za soba zmniejszenie ilosci walk pewnie o 200%, nikt nie bedzie chcial walczyc, nikt nie bedzie wchodzil do miasta. Jedyny przychod punktow bedzie z tournamentow, ktore sa od 30lvl, wiec promuje to graczy ktorzy graja dluzej i wydali wiecej gotowki. cos mi sie zdaje ze dana punktacja miala wlasnie na celu poradzenie sobie z tym klopotem. Moim zdaniem trzeba wymyslic cos innego niz zmiana punktacji. 2-3 Walki dziennie wlasciwie mogly by pomoc :)

Cudy

Cytat: [G2]Nightauer w Kwiecień 16, 2011, 18:23:14 PM
zmiana punktacji jak najbardziej powinna byc, zeby wyeliminowac 5/5 ;]

@gogalq, rok temu bylo -10 za przegrane i gracze chetnie walczyli, jedynie dla wyzszych lvl pozostawalo centrum, wiec argumenty nie trafione ;] nawet 2 walki na 24h, beda powodowaly oszustwa, bo gracze beda walczyli 1x wygrana, 1x przegrana ;]

wiem, bo gralem wtedy jeszcze na g1. I wtedy to socker by dac szanse wygrywania nagrod graczom z nizszymi lvl zmienil punktacje.  Jesli socker zmieni punktacje to nie pozostanie mi nic innego jak wbijanie 30lvl :)

FoxKantor

po prostu za walki 5 na 5 powinno dostawać się bana!!!
a nie problem macie..
jak nielegalne to nielegalne..

krzys077

Cudy

[G2]Ingulka

Dobry pomysł, to chyba wyeliminuje 5/5  ???

zulatino

Lepsza 1 walka na dzień jest już... przynajmniej każdy tą walkę stoczy... jak będzie - to i tak gówno da przy takich co mają 100 multikont i sobie zrobią 11 walk wygranych... bo ogólnie rzecz biorąc 5/5 wyeliminować się nie da bez spadku zainteresowania walkami..

Cudy

o czym Ty mówisz zulatino? przecież teraz też mogą sobie robic te 9 walk wygranych bo chyba teraz taki limit jest?

zulatino

nie wiem czy 9 czy 11...
Ale tak czy siak będą robili walki z multi sobie... Dlatego juz jest lepsza 1 walka z taką jak teraz punktacją, niż 9 czy ile tam ma być z punktacją na -... przynajmniej pp nie będzie tak odstraszało... bo na g1 nie raz było, że nikt nie chciał walczyć, bo - profesji by miał...
Jeżeli się myle to mnie poprawcie..

Cytat: [G2]Nightauer w Kwiecień 16, 2011, 20:32:59 PM
Cytat: zulatino w Kwiecień 16, 2011, 20:22:40 PM
Lepsza 1 walka na dzień jest już... przynajmniej każdy tą walkę stoczy... jak będzie - to i tak gówno da przy takich co mają 100 multikont i sobie zrobią 11 walk wygranych... bo ogólnie rzecz biorąc 5/5 wyeliminować się nie da bez spadku zainteresowania walkami..

nawet jak bedzie mozliwa jedna walka na dzien, to i tak jak to napisales 'to i tak gówno da przy takich co mają 100 multikont'

obojetnie jaka zmiana nie bedzie, zawsze beda jakies jej wady, ludzie zdobywajacy profke przez pp z multi sa banowani, wiec Twoj argument mnie nie przekonuje :)

1. ostrzeżenie mają
2. jak nie posłuchają to ban :P

metachwast

szczerze? ja nie walczę dla nagród tylko dla profki.
wyłapywać multikontowość i dawać ostrzeżenie.
drugie = ban.

no, ale nie będzie konsekwencji. gracz X daje 100zł/mies, więc gra dalej, gracz Y nic nie daje więc od razu łapie bana, w końcu i tak żadnego z niego pożytku.
zresztą czat jest dobrym przykładem - towarzystwo wzajemnej adoracji!

i jak to mówią jedna jaskółka wiosny nie czyni. (mam tu na myśli bandziorka)

albo bycie konsekwentnym albo pozwolenie na zeszmacenie gry!

pozdro
Nanek

metachwast

bo jest zły system banowania!!
powinno być:
wiadomośc na maila: zostałeś zbanowany, gdzie, przez, za, na ile.
i to powinno być raportowane. najlepiej w osobny dziale gdzie każdy ma dostęp i prawo do wypowiedzenia (z sensem oczywiście).
i nie byłoby prywaty!
i na czacie ban powinien być z możliwością czytania czatu ale bez możliwości wypowiadania się. zresztą forum to samo.

sądzę że to by nawet modów zmusiło do myślenia, niezawisłości i zablokowało prywatę.
takie jest moje zdanie. i to da sie zrobić.
tylko, że admin ma w nosie forum i za bardzo by mu się nie chciało sprawdzać.
w końcu po to ma modów. zresztą nadużywających swojej władzy.

pozdro
Nanek

Riberios

Najlepiej by było za wygraną 10 pkt, a -1o za przegraną to rozwiązało by kłopot

metachwast

+20 za wygrana i +1 za przegrana

Cytat: [G2]Nightauer w Kwiecień 16, 2011, 22:12:57 PM
jesli mod naduzywa swojej wladzy, pisz do admina i zostanie zdjeta mu ta funkcja, a nie spamujesz w zlym temacie, jacy to modzi sa zli, potem dostaniesz bana na forum i bedziesz plakal, ze za nic
jesteś taki naiwny czy jakiś mod to twój ziom?