• Welcome to Gangsters.pl - Forum gangsterskie. Please log in or sign up.

[G1 i G2] 2 drobne pomysły co do dzielnicy/miasta

Zaczęty przez sigurd89, Maj 03, 2011, 15:40:23 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

sigurd89

Bez zbędnych wstępów:
1. Czasem nikogo nie ma i na dzielnię wchodzi się tylko dla wejściówek. Grosze, ale zawsze do przodu. Bajer polega na tym, że nie ma nigdzie napisane ile jeszcze wejściówek można dostać danego dnia. Mój pomysł to automatyczne wysyłanie do gracza wiadomości, w przypadku gdy nikt nie stanie do walki o treści (przykładowo): "Wszyscy się Ciebie boją! Nikt nie chciał stanąć do walki! W czasie rundki po mieście/dzielnicy znalazłeś 3 wejściówki do baru. Możesz jeszcze dzisiaj znaleźć X wejściówek."

Zanim zaczniecie krytykować - wiem można najpierw sprawdzić ile się ma i po problemie. Tyle, że czekając na mieście sam często walczę na ringu żeby nie patrzeć jak idiota w ekran przez 10 minut, a na ringu w ciągu tych 10 minut jest bardzo duże prawdopodobieństwo, że coś wpadnie. Poza tym nie sądzę żeby trzeba było niewiadomo jak grzebać w kodzie.

2. Drugi pomysł jest jeszcze bardziej banalny w realizacji. Wystarczy część kodu przenieść z jednego miejsca w drugie.
Chodzi mi o napis:
"Opuścisz miasto za ok. 10 min."
Jest tak napisane CHYBA, że odświeży się stronę. Zamiast odświeżać ręcznie całą stronę można by ten napis wrzucić do okienka które i tak automatycznie odświeża się co 5 sekund. Mówię o okienku w którym jest napisane:
"Czekasz na frajera, który stanie Ci na drodze!
Możesz w każdej chwili wyjść z miasta.

Strona odświeża się co 5 sekund.
Automatycznie opuścisz miasto za 10 minut!

Jeżeli w tym czasie nie spotkasz rywala to otrzymasz 3 wejściówki do Baru.
Dziennie możesz otrzymać maksymalnie 15 wejściówek na Mieście.
"
W ten sposób byłoby wiadomo ile jeszcze trzeba czekać nie odświeżając strony ręcznie.

Czekam na KONSTRUKTYWNĄ krytykę, jak chcesz tylko powiedzieć, że jestem głupi i mam wszy - masz prawo, ale pisz na priva.

Pozdrawiam
Sigurd

zizi83

sigurd89

Both worlds. :P

Na G2 nie gram, ale myślę że w obu światach można by było coś takiego wprowadzić.

Pozdrawiam
Sigurd

karolcia051989

Chcesz krytykę? Ok. Pierwszy pomysł - problemy z liczeniem do 15? Rzuć kompa i zabierz się za matmę człowieku! Drugi - klikanie nie boli.

FoxKantor

Pomysł nie jest zły :) myślę że łatwy w wykonaniu, ale zbędny, jest tyle lepszych pomysłów na które czekamy, więc raczej ten nie jest potrzebny
Pozdrawiam
Foxkantor  :P

sigurd89

Cytat: FoxKantor w Maj 04, 2011, 11:03:16 AM
Pomysł nie jest zły :) myślę że łatwy w wykonaniu, ale zbędny, jest tyle lepszych pomysłów na które czekamy, więc raczej ten nie jest potrzebny
Pozdrawiam
Foxkantor  :P

Fox, jest sporo fajniejszych pomysłów niż te. To prawda, absolutnie się zgadzam! Chodzi o to, że moje są na tyle małe i jak mi się wydaje proste w wykonaniu, że w przeciwieństwie do tych lepszych mają realną szansę na wejście do gry.

Pozdrawiam
Sigurd