• Welcome to Gangsters.pl - Forum gangsterskie. Please log in or sign up.

Produkcja Broni i Kamizelek

Zaczęty przez p4tryk91, Marzec 08, 2012, 13:18:48 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

p4tryk91

Rozmawiałem już nie raz z adminami na ten temat mieli to wprowadzić ale coś ciężko im idzie, wiec trzeba troszkę im pomoc w tym i trochę bardziej to rozbudowałem a mianowicie:

Produkcja broni ( fabryka broni - budynek* ) :
Polegało by to na tym ze gracz produkuje rożne części potrzebne do broni np:
- magazynek (około 6h )
- gwint (około 6h )
- lufa (około 6h )
- taśma nabojowa (około 6h )

Później z tych 4 części tworzy broń (połączenia około 12h) i by mu wyszła dana broń zależnie od poziomu budynku " fabryka broni". Każdy poziom tego budynku by odpowiadał danej broni tzn.:
1poz fabryka broni - Walther CP99
2poz fabryka broni - Colt 1911
itd.

Oczywiście ceny materiałów potrzebnych do broni była by taka aby można na nich zarobić 5% broni w sklepie.

*Fabrykę broni nie będzie można podnosić tak jak budynków w Klub VIP czy w gangu, to będzie polegać na produkcji:
1poz fabryki każdy będzie mieć
2poz fabryki ( wyprodukować 5 Walther CP99 ) wtedy możemy podnieść fabrykę na 2poz
3poz fabryki ( wyprodukować 10 Colt 1911 ) wtedy możemy podnieść fabrykę na 3poz
itd.

Żeby nie było tak łatwo i szybko można sobie kasę na tym zarobić to do broni ASG R34 ten interes trochę by się nie opłacał ponieważ byśmy trochę kasy musieli w to włożyć, ale już od broni UHC SD3 byśmy zarabiali te nasze 5% z Wartość: 250 000 000 zł czyli 12 500 000 zł.

I tak samo by wyglądała produkcja kamizelek

Produkcja kamizelek ( fabryka kamizelek - budynek** ) :
- materiał (około 6h )
- krój (około 6h )

Później z tych 2 części tworzy kamizelkę (połączenia około 12h)
1poz fabryka kamizelki - Wojskowa
2poz fabryka kamizelki - JMD 500
itd.

**Fabrykę kamizelki nie będzie można podnosić tak jak budynków w Klub VIP czy w gangu, to będzie polegać na produkcji:
1poz fabryki każdy będzie mieć
2poz fabryki ( wyprodukować 5 Wojskowa ) wtedy możemy podnieść fabrykę na 2poz
3poz fabryki ( wyprodukować 10 JMD 500 ) wtedy możemy podnieść fabrykę na 3poz
itd.

do kamizelki US Army jest nieopłacalne, ale już od kamizelki SWAT byśmy zarabiali te nasze 5% z Wartość: 200 000 000 zł byśmy mieli 10 000 000 zł

Mam nadzieje ze wejdzie w życie ten pomysł tak jak admini mówili ale tu jest bardziej rozbudowany.

Czas produkcji podałem wysoki dość aby nie było tak łatwo i szybko można mieć max fabryki na najlepsza broń i kame.

Czekam na wasze opinie

Pozdrawiam p4tryk91

Leon Zawodowiec

Ja oczywiście jestem za, ale będzie tak

Cytat: TypowyUżytkownikZajebiste, jestem za
Cytat: sigurdŻeby było łatwiej na g2 na którym i tak jest łatwo?! Nie gram tam bo gram na zdechłym g1 więc nie!!1
Cytat: krzys077Nie przejdzie (w domyśle administracja ma nas i was w dupie więc nawet nie silcie się na pisanie nowych pomysłów)
Cytat: kris/socker/whateverZa dużo babrania się w kodzie i mogą wystąpić bugi itd, a i tak pompujecie w nas tysiące złotych miesięcznie więc na uj mamy coś robić, zamykam

p4tryk91

powinno przejsc bez problemu, jesli admini sami wpadli na takie cos to powinni sie za to zabrac....

dyndekk

fajnie by było jakby pomysł przeszedł

Manchuckster

Tylko jak admini będą wredni to do tych części coi wymieniłeś dodadzą jeszcze:
- bezpiecznik lub blokada do pistoletu,
-  jakiś cylinder do lufy,
- gumka na tłok do karabiny,
- dźwignię spustu;
- ogranicznik sprężyny oraz wiele innych składowych broni

Np broń Mk 19 ile ma tych elementów (na trójnóg)

A tak poważnie, sam nie wiem.
Jakby to wyglądało z bronią którą mam obecnie?
Pewnie dopiero następną mógłbym rozbudować. Może nawet by i to było dobre tylko musiałbym zobaczyć jak to działa bo jakoś nie mogę sobie tego na chwilę obecną wyobrazić.

Wyplacalni.p

Przynajmniej jakieś nowe zajęcie by było, więc nie ma co wybrzydzać ;)

Manchuckster

No tak. Przecież przez 6 godzin bym nie patrzał na ten licznik jak produkuje się lufa.
A takie coś to można by było spokojnie zrobić w trakcie turniejów, które trwają horrendalnie długo, za długo o 2 minuty na rundzie ale nie  będę nad ty6m rozprawiał ponieważ jest to inny temat założony niegdyś przez jednego z forumowiczów, który na tym, że został założony poprzestał, zresztą jak 99% pomysłów. Przechodzą tylko pomysły ze strzałkami przy lokatach.

dawid12

PsycholuX

Wszystko co nowe może być dobre i jestem oczywiście ZA!!!

Tylko co z tego... jak nic nie przejdzie.. -.-'
pisać sobie możemy..

Niesiolowski Pan

bardzo kiepski pomysł, nie podoba mi się że tylko dla tych z top 100.
Jak już to mogłoby być dla graczy z TOP 3000  ::)

Wyplacalni.p

Cytat: Niesiolowski Pan w Lipiec 21, 2013, 18:21:05 PM
bardzo kiepski pomysł, nie podoba mi się że tylko dla tych z top 100.
Jak już to mogłoby być dla graczy z TOP 3000  ::)

I tak cię przebili głosami... ponieważ większość jest ZA

Nowa możliwość rozbudowy, no no... coś zaczyna się dziać, zawsze coś co urozmaici gre, więc jestem ZA

Manchuckster

Wiesz, przegłosować przegłosowali ale t o w sumie 14 głosów a graczy jest  około 25 tysięcy (nie licząc multi-kont)

danielos112

Nie pasi mi ten pomysł za bardzo przekombinowany - dziwnie by to wyszyło
V.I.P

gajdiicks

Jestem za wprowadzeniem tego. Wydaje mi się że to może być to coś czego brakuje w gangsters.

Co z tego że ciężko coś takiego wprowadzić i jest zabawy z kodach itp.  Admin musi dbać o grę jeśli chce utrzymać graczy :)

wiesiekOO7

Cytat: Wyplacalni.p w Lipiec 16, 2013, 23:23:44 PM
Przynajmniej jakieś nowe zajęcie by było, więc nie ma co wybrzydzać ;)

Zgadzam się z tą wypowiedzią, tylko żeby to umilało grę i nie powodowało trudności. Ogólnie jestem za.