• Welcome to Gangsters.pl - Forum gangsterskie. Please log in or sign up.

PRZYWRÓCENIE ROZMIARU CYFR DO STATYSTYK

Zaczęty przez grant, Kwiecień 10, 2013, 11:10:33 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

grant

Witam, wiele osób skarży się na malutkie cyferki przy % do statystyk. Proszę o wypowiedzi graczy na temat przywrócenia tej wielkości jaka była wcześniej. Ta zmiana była nie trafiona i proszę administrację o wycofanie się z tego pomysłu i przywrócenie poprzedniej wielkości.

Jumpers

lekko wieksze % powinny byc zgadzam się bo troche dziwnie to wygląda mały % a pod spodem statystyki ewentualnie niech zostanie mały % ale statystyki niech beda przed tym % a nie pod nim

admin

Chciałbym wyjaśnić skąd wzięły się ten zmiany w prawym menu.
Obecna zmiana miała rozwiązać trzy problemy, które są uciążliwe dla nowych graczy:
1) gdy statystyki są rzędu miliardów - w tym przypadku całość układała się bardzo nieczytelnie
2) bonus był za wartością, co sugerowało, że do tego jeszcze będzie doliczony procent (a wartość jest pokazywana już z doliczonym procentem)
3) nazwy atrybutów nie były w całości wyświetlane (np. Wytrzymałość)

Może macie jakieś pomysły jak inaczej przedstawić statystyki, żeby rozwiązywały powyższe problemy i ciągle były czytelne?

Pozdrawiam i liczę na Wasze wsparcie w tym zakresie,
Administrator Gangsters.pl

grant

To nie zmienia faktu że te liczby są za małe..

Ad.1 Gdy statystki są rzędu miliardów to niech te liczby będą w rządach i najlepiej by były kropki po tysiącach np. 300.000.000 lub nie wiem jaki byłby lepszy sposób
Ad.2 Sugerowało ale tak nie było, chyba większość to wie :P
Ad.3 Skróty, najlepiej tylko pierwszej litery np. W i po najechaniu kursorem na literę wyświetla się pełna nazwa

Jeśli atrybuty zostały tej samej wielkości to i liczby też muszą być tej samej.. w starszych monitorach wygląda to na pewno jeszcze gorzej.. jak już ja z  monitora LED potrzebuję lupy do tych malutkich cyferek :P

kropa2011

tak jest za mala czcionka oslepne do reszty :P zdalo by sie ja zdeka zwiekszyc

grant

Nie z deka zwiększyć lecz przywrócić do poprzedniej wielkości:p Jeszcze jedno panie admnie cyt: ''Obecna zmiana miała rozwiązać trzy problemy, które są uciążliwe dla nowych graczy:'' i Ci nowi gracze mają staty rządu mld oraz watrość im się nie wyświetla bo się nie mieści ?? Ten pkt 2 to wiadome  że wartość jest z doliczonym % i nie wiem na czym niby ma polegać problem

admin

Grant:

Ad 1 - czy mógłbyś zaprentować to na screenie (np. narysować w paincie)?
Ad 2 - mylisz się, zrobiliśmy badania na 'nie-graczach' i to było dla nich zupełnie niezrozumiałe
Ad 3 - to będzie tym bardziej niezrozumiałe dla nowych graczy, badania na 'nie-graczach' pokazały, że muszą być tam pełne nazwy

Pamiętajcie proszę, że te (akurat te) zmiany są głównie dla nowych graczy.

Jako rzeczy wymagane (co wyszło z badań) muszą zostać 2 rzeczy:
a) pełna nazwa atrybutu (bez skrótów)
b) procent bonusu przy nazwie (a nie przy liczbie)

grant

Ja już nie wiem, przez tyle czasu były te literki większe- normalne i nikt nie protestował nic się nie działo i teraz taki bajzel sie zrobił. Szkoda :/ Jak będę miał więcej czasu to popracuję na tym i może zrobię taką prezentację panie adminie (rysunek w paincie itp.)

Jako rzeczy wymagane (co wyszło z badań) muszą zostać 2 rzeczy:
a) pełna nazwa atrybutu (bez skrótów)- Ok to zróbcie tą nazwę atrybutu mniejszą i będzie miejsce na resztę
b) procent bonusu przy nazwie (a nie przy liczbie)- lepiej przy liczbie.

Właśnie lepiej zrobić tą nazwę atrybutu mniejszą niż liczby które są ważne i muszą być czytelne.

admin

Dziękuję za uwagi zapraszam do dalszej dyskusji innych graczy i czekamy na ew. propozycję (najlepiej zobrazowane na screenie), przypominam, że muszą zostać 2 rzeczy:
a) pełna nazwa atrybutu (bez skrótów)
b) procent bonusu przy nazwie (a nie przy liczbie)

Pozdrawiam,
Administrator Gangsters.pl

ronin27

[gm] TwUj Kapitan

Kula sie kreci, tu pija, tam tancza, a Ty grant co, zamiast sie bawic to smutasz he? Niedowidzacym zwykle polecamy wizyte u okulisty :D

MaciaseK

Kapitanie pisz na tremat a nei posty nabijasz :] chcesz bana?;p
moim zdaniem wszystko dorbze wyglada tylko rpzydały by sie te liczby z % troche wieksze :P

grant

Koledzy Wy się śmiejecie a tu mnie i nie tylko mnie szlak trafia patrząc na te miniaturki.. Jeśli popieracie to piszcie dobry pomysł jeśli nie to nic nie piszcie.
Zapraszam do dalszej dyskusji, wypowiadajcie się gangsterzy ;)

Wyplacalni.p

Cyfry statystyk Są za małe, a Statystyki Procentowe za za drobne.