• Welcome to Gangsters.pl - Forum gangsterskie. Please log in or sign up.

Wypłacanie biletów w gangu za gotówkę do Kasy Gangu

Zaczęty przez W-11, Wrzesień 06, 2016, 15:29:21 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Czy według ciebie przydała by się taka opcja  AntyWymiana ?

Oczywiście że TAK, rozwiązało by to problem
10 (66.7%)
Nie mam zdania
1 (6.7%)
Nie chcę żadnych zmian w Gangu
4 (26.7%)

Głosów w sumie: 15

W-11

Nie raz słyszałem że ktoś wyprowadza wszystkie bilety bez słowa, umówienia i zgody, tak więc proponuję dodanie kto może nadzorować wymianę biletów lub zablokować możliwość wymiany oprócz szefa, szef ma dostęp do wszystkiego.
Po co ma mieć każdy dostęp do funduszy gangu ? Najlepiej jakby nikt oprócz szefa nie miał takiej możliwości, bez ustawienia przez szefa gangu.
Wtedy sprawa zostanie rozwiązana i fajnie jakby sie szefowi pokazało kto wymienił bilety w danym czasie.

cliford

turoseq

Jestem na nie - z racji tego, że jedynymi opcjami jakie można zrobić to Gang Pro albo kasa. Kasę zawsze można wykorzystać i dopóki jest dużo dni Gangu Pro to wszystkie bilety powinny lecieć w kasę... Jak mało dni zostało to wystarczy pocisnąć mocniej na WG i po tygodniu będą bilety na Pro... gorzej jeśli ktoś ustawi Pro na ~100 dni+, ale wtedy to już trzeba zmienić ekipę jak to tacy idioci :)

A jak szef będzie mógł ustalać kto może a kto nie je zużywać - może być problem, bo nierzadko zdarza się że szefa nie ma, natomiast bilety mogą się pojawić. A niektórzy szefowie będą chcieli ustawiać to tylko na siebie.

Wg mnie najlepszym pomysłem byłaby opcja, aby obok historii wpłat było pokazane kto i ile biletów wykorzystał na którą z opcji w łapówkach grupowych. Ale niech zostanie to, że mogą wszyscy je wykorzystywać.

W-11

Cytat: turoseq w Wrzesień 06, 2016, 19:04:12 PM
Jestem na nie - z racji tego, że jedynymi opcjami jakie można zrobić to Gang Pro albo kasa. Kasę zawsze można wykorzystać i dopóki jest dużo dni Gangu Pro to wszystkie bilety powinny lecieć w kasę... Jak mało dni zostało to wystarczy pocisnąć mocniej na WG i po tygodniu będą bilety na Pro... gorzej jeśli ktoś ustawi Pro na ~100 dni+, ale wtedy to już trzeba zmienić ekipę jak to tacy idioci :)

A jak szef będzie mógł ustalać kto może a kto nie je zużywać - może być problem, bo nierzadko zdarza się że szefa nie ma, natomiast bilety mogą się pojawić. A niektórzy szefowie będą chcieli ustawiać to tylko na siebie.

Wg mnie najlepszym pomysłem byłaby opcja, aby obok historii wpłat było pokazane kto i ile biletów wykorzystał na którą z opcji w łapówkach grupowych. Ale niech zostanie to, że mogą wszyscy je wykorzystywać.

Nie doczytałeś dokładniej że oczywiście będzie możliwość kto może wymieniac bilo na kase, a kto nie i to szef będzie o tym decydował, tak więc widzę że zrozumiałeś to całkiem inaczej i po swojemu przeinaczając, nie biorąc pod uwagę faktu że często się zdarzaja nadużycia np. zbiera sie bilety na konkretną budowę, a ktoś je zużyje, lub przeznaczone na konto pro, tu chodzi, aby nie było samowolki.

turoseq

Zrozumiałem doskonale, mi chodziło po prostu o to, że nie ma sensu nikogo ograniczać, bo to oczywiste raczej, że każdy chce dla gangu jak najlepiej (żeby mieć najlepsze zarobki), a także nie ma sensu tych biletów trzymać w łapówkach - lepiej je od razu wykorzystać. Wszystko sprowadza się do tego że najlepiej by było wg mnie aby każdy miał do tego dostęp, bo nie widzę sensownego powodu aby było inaczej. A historia biletów się przyda, bo jak ktoś widzi że jest Gang Pro na 3 miesiące wprzód, a taki ewenement dalej ciśnie w Gang Pro, to można go wtedy skarcić.
A co do podnoszenia złych budynków - to już kwestia doboru biznesmenów i inwestorów ;)

@edit
Cytat... i fajnie jakby sie szefowi pokazało kto wymienił bilety w danym czasie.

Tylko to mnie interesuje, dlatego w ankiecie wybrałem "nie mam zdania" :)

sirkompik

Hmm. Na logikę to biorąc. Skoro już przypuśćmy wpłacam te bilety, to zasadniczo mam prawo je rozdysponować na co tylko chcę.

Jumpers

pomysł dobry wpłacać powinni wszyscy a rozmieniać powinien moim zdaniem szef zastepca inwestor i biznesmen