• Welcome to Gangsters.pl - Forum gangsterskie. Please log in or sign up.

Tournament - opis.

Zaczęty przez socker1, Marzec 18, 2010, 08:21:50 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Jak oceniasz Tournament?

Rewelacyjnie
148 (42.9%)
Dobrze
120 (34.8%)
Przeciętnie
39 (11.3%)
Kiepsko
15 (4.3%)
Fatalnie
23 (6.7%)

Głosów w sumie: 344

666Slimak666

ja myśle że tournament to jest loteria bo co można przewidzieć z 5 walk gdzie ataki dopasowywane są teoretycznie do przeciwnika który też dopasowywał swoje do swoich przeciwników -> więc te 5 ataków nie ma ze soba żadnego związku masz szczęście lub bardzo wysokie sv (wygrana gdy wynik -   0  +  ++   )
z wysokim sv to trzeba mieć szczęście żeby przegrać

a wylogowanie jak już pisałem = walkower jest złe

Agat

Komandos

na razie brak ale mam 2 srebra i pracuje nad tym :P

Słoń72

Ogólnie dobry pomysł.Zmieniłbym tylko punktacje-tzn.zdobywanie pkt profesji,za prosto zdobywa się profesję.Proponuje zostawic-wygrana= 20 pkt profesji; walkower= -10 pkt profesji, a przegrana= 0 pkt profesji.Uważam że w tej chwili za prosto i za łatwo zdobywa się profesje.Wygrasz czy nie i tak pkt lecą,zero adrenaliny,nie trzeba mysleć-mówiąc krótko gra się zrobi banalna.
Np. wchodząc do Centrum było ryzyko,na PP też,nawet na dzielnicy  nie mozna było być pewien wygranej.A teraz w turnieju to tylko czasami bezmyslne klikanie.Na pewno wiekszość kalkuluje jaki wybrać Atak,(nie chcę tu nikogo obrazić) ale pozostali wybierają na ślepo.Moim zdaniem to jest za proste i za nudne.

Popielus

jak tylko zacznę walić na oślep to dziwnym trafem zazwyczaj przegrywam :P

Agat

Musi być 5pkt za przegraną, taka motywacja dla słabych.

Komandos

jest ciezko z mocnym graczem wygrać wiec za przegraną też jakieś tam pkt muszą być

Agat

Takie 5pkt to i tak mało, przez turniej 30 minut można zyskać tylko 45pkt, to co to jest, nic praktycznie. W godzine 100pkt, a mało kto siedzi po 8h, więc dla sporych lvl'i z małym SV to musi takie coś być, bo to przecież dla takich, żeby mieli profesję.

Popielus

Można uzależnić punkty od tego z jakim lvl walczył dany zawodnik. Powiedzmy że Buddyx za pokonanie 30lvl będzie dostawał jedynie 1pkt. ale już za pokonanie 150lvl - 5pkt. itd. Wtedy też niższe levele za pokonanie wyższego będą dostawać więcej punktów.

Teraz zdałem sobie sprawę, że pojedynek w tournamencie nie może trwać minuty tak jak chcieli niektórzy - bo co będzie jak złapiemy walkę na PP i rywal nie zawalczy? Wtedy 60sek. to trwa i nie zdążymy zawalczyć w tournamencie :)

Agat

Bo te wszystkie pomysły są debilne, tacy sami są ci co je wymyślają - debile. 3 minuty są w sam raz, bo na PP się czeka chyba ponad minutę, może nawet 90sek. W ciągu 3min, można iść do kibla, albo do kuchni, coś zrobić, a w 1min nic, gdyby zrobili 1min, 2x więcej baranów pisałoby, że przegrywają na PP. Popielus, z tymi punktami jest dobrze, i raczej trudne do wykonania, że 30 wygra z 280 i dostaje więcej punktów, jest dobrze jak jest.

Popielus

Ja się domyślam że to jest niewykonalne, ale tak to powinno wyglądać. Wtedy nikt by się nie rzucał, a najlepsi nie zdobywali by tak szybko punktów profesji.

Agat

Dobrze jest, trzeba walczyć, żeby być najlepszym ;)

Komandos

najlepsi i tak wiecej pewnie walczą tradycyjnie a tam idze w 30 min zdobic kilkaset pkt xD wiec db jest jak jest tak jak mowil agat słabszych tez trzeba zmotywować trochę

Agat

To się wchodzi do słabszych turniejów. Problem jakiś?

Komandos

ja nie uwazam sie za slabego