• Welcome to Gangsters.pl - Forum gangsterskie. Please log in or sign up.

Gangi - Profesje

Zaczęty przez Tommy_V, Listopad 03, 2010, 11:46:31 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Tommy_V

Witam
Wpadłem na ciekawy pomysł, który pomoże zwiększyć korzyści płynące z Wojny Gangów. Wystarczy dodać profesje do Gangów, tak jak mamy dla zwykłych gangsterów.
Kasa z profesji wpływałaby prosto na konto na Gangu.

Przykładowe profesje:
Banda - 1 000 zł/h
Gang uliczny - 5 000 zł/h
Zabijaki - 10 000 zł/h
Mafia - 1 000 000 zł/h

gigi

Tommy_V

to był przykład, można dać większe sumy. Profesje pomogłyby zebrać kasę do budynków. Również Wojny Gangów, miałyby sens, teraz tylko nabijesz pkt obrony i ataku, a tak musiałbyś pilnować profesji.

gigi

znowu silne gangi się wzbogacą o 1m/h pomysł może być ale pewnie nie możliwy do wprowadzenia

Tommy_V

Cytatznowu silne gangi się wzbogacą o 1m/h pomysł może być ale pewnie nie możliwy do wprowadzenia

jeśli dodamy, że pkt profesji są odejmowane lub na 0 to nikt tak szybko nie nabije ich.

gigi

Taka punktacja mogła by być ale zawsze będą podkładane walki

bubsonklapson11

To nie ma sensu, bo słabe gangi nic by nie zdobyły, a poza tym to by mocno obciazylo serwer... Lepiej wykorzystać to w co innego;)

Schwarzenegger0011

A co wyście sie tak uparli żeby słabe gangi odrazu wszystko miały? Jak chcą coś mieć, to niech zaczną coś robić żeby nie być słabymi. To jest oczywiste, że silni gangsterzy i silne gangi powinny mieć lepiej niż słabe, a wy chcecie żeby wszyscy mieli wszystko po równo.

Tommy_V

Cytat: Schwarzenegger0011 w Listopad 07, 2010, 15:15:06 PM
A co wyście sie tak uparli żeby słabe gangi od razu wszystko miały? Jak chcą coś mieć, to niech zaczną coś robić żeby nie być słabymi. To jest oczywiste, że silni gangsterzy i silne gangi powinny mieć lepiej niż słabe, a wy chcecie żeby wszyscy mieli wszystko po równo.

Zgadzam się z tobą, sam mam gang i wiem jak to jest. Nie mamy może bardzo dużego SV, ale dajemy radę. Walczymy z innymi gangami ile możemy ale gangi nie chcą akceptować. Powinniśmy się skupić na zwiększeniu walk pomiędzy gangsterami a profesje pomogłoby trochę. Nawet dzielnicę nie jest trudno zdobyć jak gang który ją ma jest słaby i nieaktywny od paru dni. A potem narzekają, bo nic nie mają. Musicie działać, dzielnica sama się nie obroni.

kowal3001

moje zdanie jest takie :
na pewno bym nie dał punktacji w stosunku 10 : 1 , to by się przyczyniło do namnożenia gangów tych samych osób (multi gang ) :)

co do tej kasy na godzinę to jest ona śmieszna , powiedzmy ten 1 000 000 zł /h na 8 osób ah ale majątek ,
lecz jakby dać procent do wpływów dzielnic za profesje to by było lepsze , słabe gangi by dostały z tego mniej , ale piszesz że chcecie pobudować budynki , to zawsze jakiś tam procent dostaniecie :)

To by było najsprawiedliwsze , praktycznie niczego by to nie zmieniło , tylko powiększyło by to udział w wojnach gangów choć są one praktycznie zbędne od kąd weszły budynki  a widziałbym to tak

profesja 1)     0% dodatków (startowa profesja )  
- // - 2)         2% dodatków (20% najgorszych gangów )
- // - 3)         4 % dodatków (kolejnych 20 % gangów )
- // - 4)         8 % dodatków (kolejnych 20 % gangów )
a tutaj już coś innego z powodów za dużych % do wpływów dzielnic
- // - 5)         8 % dodatków do wpływów z dzielnic oraz 10 % do SV przy atakach na dzielnice (20% kolejnych gangów )
- // - 6)         8% dodatków do wpływów z dzielnic oraz 20 % do SV przy atakach na dzielnice (20 % najlepszych gangów )
Polscy Gangsterzy :) 7)        8 % dodatków do wpływów z dzielnic oraz 25 % do SV przy atakach na dzielnice oraz 10 % do obrony własnych dzielnic ( Najlepszy gang według rankingu )

Jak dla mnie to takie coś jest super , słabsi będą szybciej zarabiać ( lepsi też się troszkę wzbogacą ) a poza tym ujawni to aktywność gangu , co pomoże nowym w znalezieniu swojej gangsterskiej rodziny , oraz jak tak słabi płaczą to będą mogli osiągnąć % do obrony , bo lepszych i tak nikt nie atakuje .

procenty są sugerowane , nazwy profesji do wymyślenia , tworząc te propozycje sugerowałem się profesjami gangsterów lecz wyszedł mi za duży % do wpływów więc dodałem zamiast % do wpływów % do SV przy atakach

I proszę nie wymyślać jakiś tam przekrętów po wprowadzeniu tego pomysłu w takiej formie jaką zaproponowałem , przekręty by były w stosunku 10 : 1 , ale w stosunku 10 : 5 szły by takie same przekręty jak i w profesji gangsterów , czyli dla wszystkich już jest to normalne ( każdy pomysł oferujący jakieś wzbogacenie , może być przekrętem , nawet w linkach polecających bystra osoba z chęciami wyciągnęła by nie ograniczoną liczbę biletów 5 razy szybciej niż tradycyjnie , każdy kto pomyśli robi jakieś nielegalne wzbogacenie swojej postaci , tak zwane wałki można robić prawie w każdej opcji gangsters pomijając ring nad czym też bym się zastanowił )

p4tryk91

zulatino

kowal, a jak Ty chcesz, aby gangi słabe miały kase skoro nie bd miały dzielnic? Bo ja nie pamiętam, aby 0+x% dało coś na plusie...

Ranking jak profesje normalnych graczy, lecz poziomy co 10%
(nazwy wymyślone w 2 minuty)

Duża mafia
Mafia
Mała mafia
Duży gang
Gang
Mały gang
Dużo spółka przestępcza
Spółka przestępcza
Mała spółka przestępcza

Zarobki
Mała spółka przestępcza: 10.000zł
Każda następna *2,5 i duża mafia zarabiałaby ponad 15mln/h

Nie za dużo, nie za mało, a zawsze jakiś bonus za walki w wojnach gangów by był :)

sigurd89

Kowal bardzo ciekawy pomysł. Chyba wymaga jeszcze dopracowania, ale generalnie byłbym za wprowadzeniem go w życie.

RuDy_

Bardzo ciekawy pomysł  :P