• Welcome to Gangsters.pl - Forum gangsterskie. Please log in or sign up.

dragi są złe!

Zaczęty przez sigurd89, Grudzień 12, 2010, 17:02:46 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

sigurd89

Szkodzą na zdrowie! Ale my gangsterzy musimy czasem przyćpać... Tylko czemu ćpając nie tracimy nic poza kasą? Wiem, że są małe szanse, że pomysł przejdzie, bo to jest chyba JEDYNY pomysł, który zamiast dawać coś zabiera. Mój pomysł wygląda następująco - niech każdy gracz używający dragów ponosi konsekwencje - po tym jak dragi przestaną działać albo:

- statystyki zostaną pomniejszone na stałe np. 0,1% albo
- po prostu będziemy mieć kaca - przez 24h po tym jak wszystkie dragi przestaną działać statystyki będą mniejsze o 10% użytych dragów, potem wrócą do starego stanu.

Przedstawię pomysł bardziej obrazowo:

Mamy statystki przykładowo:
Siła:100 000 pkt
Wytrz:80 000 pkt
Morale:90 000 pkt
Res:70 000 pkt

Bierzemy po 100 000 morfiny i kokainy. Przez 24h mamy:
Siła:200 000 pkt
Wytrz:180 000 pkt

Zaraz jak skończą działaś dragi to:
opcja a)
statystyki wyglądają tak:
Siła:99 900 pkt
Wytrz:79 900 pkt
i tak już zostaje.

opcja b)
Siła:90 000 pkt
Wytrz:70 000 pkt
przez 24h po tym jak dragi przestaną działać, potem statystki wracając do stanu sprzed użycia dragów.

Wiem, że to na naszą niekorzyść, ale ja byłbym za wprowadzeniem takiej opcji.

domel123

To jest rozsądne, dragi szkodzą więc ja jestem na tak

Pawello91

Pomył ciekawy  ale czy przejdzie ? Chyba nie , ale ja jestem za ;)

jinkins

jak tam chcecie
uwazam ze nikt powyzej 30lvl nie uzywa juz dragow.
sa one nie potrzebne bo jest tournament

domel123

Cytat: jinkins w Grudzień 13, 2010, 15:03:00 PM
jak tam chcecie
uwazam ze nikt powyzej 30lvl nie uzywa juz dragow.
sa one nie potrzebne bo jest tournament

Czyli SV też jest nie potrzebne bo jest tournament? Ależ oczywiście bo w tourze się nie liczy.

jinkins

domel ty fajo po co mialby ktos kupowac dragi
do tournamentu?
skoro ma szanse wygrywac z duzo silniejszymi przeciwnikami
teraz to nawet na miescie i pp jest nie oplacalne
bo za przegrana walke masz jakies pkt
kiedys jak bylo -10 lub -20 za przegrana to mozna bylo brac dragi
teraz sie nie oplaca

bo gdyby jeszcze dragi pomagaly w przejmowaniu dzielnic to co innego.

gigi

jinkins ale nie każdy zrezygnował z dragów

sigurd89

jinkins bez faj w moim topicu proszę ;)

Fakt, że nie wszyscy ćpają. Ale czy jest tańszy sposób by szybko wzmocnić swoje statystyki? Koszt zwiększenia swojego SV za pomocą dragów o 100000 zakładając, że wszystkiego zażyję po 100000 dokładnie będzie wynosił 25mln. Jeśli wystarczy mi do szczęścia lekkie wzmocnienie statystyk mogę zapłacić 5,5mln czyli na prawdę niewielką kwotę za wmzocnienie SV i SR o 25k. A siłownia? Zwiększenie statystyk na stałe (każdej o 100000 pkt) kosztowałoby 820 mln. Wydaje mi się to dość dużą kwotą. Jeśli chcielibyśmy "na czysto" (czyt. bez majątków) zwiększyć swoje SV o 25k, to kupując to co najtańsze - respekt - trzeba by było zapłacić 190mln. Czy siłownia opłaca się na dłuższą metę? Na pewno tak. Tyle, że jak wzmacniam swoje statystki zawsze na początku miesiąca, żeby lepiej mi szło na mieście i dzielnicy, to płacę znacznie mniej. Dopiero grając tak przez dokładnie 33 miesiące (33 miechy dragi, 0 rozwoju na siłowni) koszty byłyby identyczne. Myślę, że jeżeli do tego czasu gra mi się nie znudzi to za 2 i pół roku będę mieć dość duże zarobki, żeby siłownia była dla mnie dużo bardziej opłacalna niż obecnie.

Wyjaśniłem dość jasno, czy dopiero teraz wszystko poplątałem?

gigi

Jeszcze bardziej poplątałeś

sigurd89

Ok - w skrócie:

Podwyższenie SV na 24h przez dragi kosztuje 5,5 mln.
Podwyższenie SV na 24h przez siłkę kosztuje 190 mln.

Dragi się opłacają na krótką metę, mam wrażenie, że jeszcze całkiem sporo osób je stosuje. Dlaczego? Bilet można użyć albo jako 6godzinną wypłatę albo jako +1% do SV. Wypłata to już przy milionie na godzinę to 6 mln. CZYLI
Albo bierzemy +1% do SV
Albo bierzemy bilet i mamy identyczny efekt z tym, że jest jeszcze 500000 dodatkowo na koncie. To przy milionowych zarobkach - im większe tym bilet z wypłatą jest bardziej opłacalny. O dragach +2500 za bilet nawet nie wspominam.

jaśniej? Czy jeszcze ciemniej?

mycha3

No dobra,ale staty z siłowni zostają,a dragi znikają :P
Ale można to wprowadzić,bo nie korzystam z dragów ,więc mi jest to obojętne :D

sarlin33

radex1234

moim zdaniem to nie jest za dobry pomysł gdyz dragi używaja tylko niskie lvl ktore maja malo sv i chca troche powalczyc na pvp. ;D
a tak pozatym malo kto juz uzywa dragi 8)

sigurd89

Ja mam 15 lvl, a jestem autorem topicu. ;) Chodziło mi odrobinę realizmu i małe utrudnienie - ułatwień już jest dosyć. Można dorobić sobie % na "turze", można mieć gang, dzięki któremu będziemy mieli +20% do dziwek, biznesów i SV, z tego co wiem wcześniej tego nie było. Skoro tyle ułatwień wprowadzono, czemu nie wprowadzić kilku utrudnień?

Leon Zawodowiec

Mało kto teraz korzysta z dragów, więc po co? :)