• Welcome to Gangsters.pl - Forum gangsterskie. Please log in or sign up.

Dodatki do broni.

Zaczęty przez BlackRider, Grudzień 29, 2010, 15:54:17 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

BlackRider

Przeglądałem wcześniejsze posty i nie widziałem żadnego podobnego tematu, jeśli jednak taki już był to z góry przepraszam. Jestem z kwietnia tego roku (2010), więc nie uważam się za doświadczonego gracza, ale trochę zdążyłem się dowiedzieć o grze.

Wielokrotnie przeglądałem  forum i wnioskuje z tego, że broń i kamizelka na wyższych lvl się nie opłaca, opierając się o SV. Potem najważniejsze są statystyki.  Powodem nieudolności broni i kamizelek jest to, że nie można ciągle zwiększać ich statystyk. Są tylko procenty.

Mój pomysł opiera się na dodaniu gadżetów do broni, np. kolimatory, granatniki, tłumiki, latarki taktyczne, szyny, chwyty itp. Nie wiem jak z kamizelkami, można by wymyślić jakieś dodatkowe warstwy, nie wiem materiały czy coś. Każdy gadżet, np w przypadku broni i załóżmy, że granatnik dodawałby dodatkowe np 20 000 pkt mocy i szybkości. Gadżety byłyby podzielone na lepsze i gorsze, czyli te z większym bonusem lub mniejszym. Cena każdego z nich byłaby wyrównana z ceną i statystykami borni/kamizelki, tak samo dodatkowe staty.

Dzięki temu, broń może zaczęłaby się opłacać patrząc po kątem SV. Ciężką było to opisać, mam nadzieję, że zrozumieliście moją idee. Jak coś niezrozumiałe to pytajcie, postaram się to jeszcze bardziej rozjaśnić.

Pozdrawiam BlackRider

NocnyCH

Pomysł jest dobry, z tym, że możnaby to połączyć z produkcją broni jak i dodatków do nich. W g1 to raczej nie wejdzie, ale na g2 możliwe, że tak :)

Avalen

Całkiem całkiem pomysł na ... Tak ;d

sigurd89

BlackRider dodaj ankietę. Wątpię, żeby to weszło w życie, bynajmniej na g1, ale sam pomysły uważam za dość dobry. TYLKO jest jedno ale. Ale mamy już coś podobnego, a mianowicie % za za walkę w ringu.

Sigurd

BlackRider

Sigurd, chodzi ci o pkt bonusu z ringu (25%), tak ?

sigurd89

Tak, dokładnie o tym mówiłem.

BlackRider

Tylko mi nie chodzi o kolejne % do broni, choć tak też może być. Każdą ze statystyk można ciągle rozwijać na siłowni albo poprzez szybkie akcje i każda statystyka obecnie może mieć 130 % bonusu, nie licząc ringu. Bronie z ringiem mają 125 %. Myślałem o dodawaniu samych punktów poprzez gadżety, żeby to działało na zasadzie siłowni, bo im droższa byłaby broń i czym lepszy gadżet to dodawałby naprawdę dużo. Ceny gadżetów też byłyby bardzo wysokie. Nie umiem do końca opisać tego o co mi chodzi. Chciałbym żeby bronie były jak statystyki, aby można było je ciągle rozwijać. Nie wiem jak tam statystyki najlepszych graczy, ale załóżmy, że jeśli ktoś by się zbliżał ze statami do 10mld, a wcześniej najlepsza broń z najlepszym gadżetem dawała np. 5 mld szybkości i mocy, to administracja dodawałaby nowe gadżety. Nie umiem się do końca wysłowić. Może tak, idea pomysłu jest taka, aby staty broni i kamizelki szły w parze ze statami podstawowymi (morale, respekt, siła, wytrzymałośc) o podobnych cenach.

mycha3

Mi się podoba twój styl myślenia  :D

radex1234

bardzo fajny pomysł i mysle że możliwy do zrealizowania ;D

BlackRider

Zobaczymy. Może administracja coś powie na ten temat.
...
Cytat: mycha3 w Grudzień 30, 2010, 22:30:53 PM
Mi się podoba twój styl myślenia  :D
Ociekam Zajebistością. :D

mycha3

Niee :P
Jak już coś to ociekasz potem :P
A tak wogóle to pomysł naprawde mi się podoba, i myśle,że nie jest tak trudny do zrealizowania(ale mogę się mylić,nie znam się na takich sprawach) :D

domel123

Dobry pomysł może na g2 będzie

VanDerOlo

Ale ja nie rozumiem. Po co dodawać jeszcze więcej procentów do broni by była ona coraz lepsza. To przecież na to samo wyjdzie jak się kupi nowszą droższą broń.

mycha3

VanDerOlo tu nie chodzi o procenty.
Tu chodzi o coś w stylu siłowni dla broni.Gadżety dodawałyby odrazu pkt.

xwarriorx

Beznadzije nie mieszjamy gangsters do innych gier z jakiej gry to wziołeś lepiej uzbierać i kupić lepsza broń czy kamizelke jeśli Cie obraziłem to przepraszam