• Welcome to Gangsters.pl - Forum gangsterskie. Please log in or sign up.

Przejmowanie dzielnic

Zaczęty przez michael2310, Styczeń 11, 2011, 23:15:47 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

michael2310

Witam wszystkich.

Mam pomysł jak ulepszyć (moim zdaniem) System przejmowania dzielnic i Być może wyeliminować lewe gangi.

1. Wprowadzić limity dzielnic w gangach np:
    1 Gracz - 1 dzielnica
    2 graczy - max 2 dzielnice
    3 graczy - max 4 dzielnice
    4 graczy - max 8 dzielnic
    5 graczy - max 16 dzielnic
    6 graczy - max 32 dzielnice
    7 graczy - max 64 dzielnice
    8 graczy - max 128 dzielnic
System ten wyeliminował by praktyki takie jak często występują czyli osoba jest sama w gangu i cały zarobek ma dla siebie i na koniec miesiąca aby dzielnic nie stracić werbuje 2 graczy z 10-20 lvl po czym na początku miesiąca ich usuwa i tak co miesiąc odnotowując zyski 30mln/h. Można zrobić tak że jak szef wyrzuci kogoś z gangu i nie wypełni luki po min innym graczem - traci nadmiar dzielnic zgodnie z wykazem.

2. Zrobić Profesje w Gangach

1) Banda                  1-3 graczy
   2) Grupa przestępcza 4- 6 graczy
   3) Gang                   7-10 graczy
   itp.
Oczywiście powiększając liczbę ludzi w gangach( rodzinach, mafiach zwiększamy adekwatnie limit dzielnic).
Pomysł ten nasunoł mi się ponieważ śmiać mi się chcę jak widzę gang 3-4 osobowy - to nie jest gang - Gang powinien liczyć więcej osób - powyżej 10

3. Z uwagi na limity osób w gangach i ich ilość wpwowadził bym nowy sposób przejmowania dzielnic - rezygnacja ze wzoru - a wprowadzenie np: różnych Przeliczników pkt ataku

np: GANG 1-3 graczy 1 pkt ataku = 500 pkt SV
                  4-6 graczy 1 pkt ataku = 2000 pkt SV
                  7-8 graczy 1 pkt ataku = 5000 pkt SV
         Obrona bez zmian

Spowoduje to sytuacje że bardziej będzie się opłacało mieć gang z wieloma ludźmi niż być samemu - bo o to właśnie chodzi - prawda?
Aby 1 bardzo mocny gracz nie mógł przeciwstawić się 7 - 8 Osobom np: z 200-250 lvl.
Trochę się rozpisałem ale tą grę trzeba ożywić - wnieść coś nowego. Jeśli socker1 nie angażuje się już w G1 ,to może podobny system wprowadzi w G2, bo jak ma to być kopia tego co tu się wyprawia to upadnie szybciej niż myślimy.
Co o tym myślicie?
Pozdrawiam

p4tryk91

nie potrzebne sa zmiany w gangach, kazdy bierze ile chce osob do gangu duzo jest gangow po 6 czlonkow i maja ponad 20dzielnic i to jest ich zasluga i oni pracuja na swoje konto itp, wiec po co im inny gracze zeby szpiegowac u nich?

jest dobry jak i malo czlonkow i lepiej dla nich bo zapracowali na to!! a co inni przyjda na gotowe dzielnie z dobrymi zarobkami i nic nie beda robic wiec po co takie cos...

jestem na nie

Popielus

Mimo wszystko problem gangów z małą ilością członków, a wielką ilością dzielnic powinien być jakoś rozwiązany.

RuDy_

domel123

Dobry pomysł. Lewe gangi hmmm...no po co one są?

zulatino

grom

to jest zadne rozwiazanie. a pozatym utrudnianie zycia tym lepszym no bo po co taki Bandziorek mialby zapraszac 50 levelowca tylko po to zeby zdobyc 2 dzielnice wiecej a dzielic sie z nim pol na pol. szukajcie innych rozwiazan

p4tryk91

Cytat: Mazi w Styczeń 16, 2011, 17:31:32 PM
Cytat: grom w Styczeń 16, 2011, 17:26:50 PM
to jest zadne rozwiazanie. a pozatym utrudnianie zycia tym lepszym no bo po co taki Bandziorek mialby zapraszac 50 levelowca tylko po to zeby zdobyc 2 dzielnice wiecej a dzielic sie z nim pol na pol. szukajcie innych rozwiazan

a co to za problem zaprosic low lvl do gangu albo dojsc lewym kontem, przejac dzialki i go wywalic? :D

ale tak jak masz wzor ze 5osob to max 16dzielnic i beda miec te 16 dzielnic i wywala 1 osobe to napewno system aytomatycznie usunie ci 8 dzielnic.....

zbedne i glupi pomysl

grom

Cytat: Mazi w Styczeń 16, 2011, 17:31:32 PM
Cytat: grom w Styczeń 16, 2011, 17:26:50 PM

a co to za problem zaprosic low lvl do gangu albo dojsc lewym kontem, przejac dzialki i go wywalic? :D
Właśnie o to chodzi ze to zadne rozwiazanie a tylko utrudniloby zycie tym ktorzy maja wysokie sv i nie potrzeba 8 w gangu. jakis czas temu byl pomysl zeby zarobki byly zalezne od liczby osob w gangu i spotkal sie z wielka krytyka. bo tak jak ten dla mnie byl bez sensu.