• Welcome to Gangsters.pl - Forum gangsterskie. Please log in or sign up.

PRZYWRÓCENIE ROZMIARU CYFR DO STATYSTYK

Zaczęty przez grant, Kwiecień 10, 2013, 11:10:33 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Szul

Kisu pokazales ze jestes guru informatyki i programowania bo umiesz zmniejszyc czcionki. Juz nikt nie zazuci Tobie braku komptenecji, ale jednak lepiej bylo w orginalnej wersji ...

kranjec

Dobrze Szulu powiedziane :) zmiany wielkości liter uczymy się na aplikacjach .. ale nie tylko bo dużo więcej niż to ;)
jestem za wprowadzeniem dużych cyfr ..
ta zmiana była zbędna..

ps. już się śmiać :D teraz ! :D  :-\

profek

[gm] TwUj Kapitan

Co ty Macias jarasz ze tak glupio gadasz he, nie chcecie mnie tutaj to plyne dalej, pa ;*

niniek22

Jestem ZA przywróceniem tego! A najlepiej żeby wywalić te wszystkie durne dodatki bo są one nie potrzebne...

Hania92(G2)

niepokorna

Również jestem ZA przywróceniem...nie wiem po co admin wprowadza takie durne i nie potrzebne dodatki :/ Przywróćcie normalne wielkości cyfr!!!

beckham93

Matko Boska...ale wy narzekacie....;/
moim zdaniem tak jak to teraz wygląda to jest to bardzo czytelne i co ważne...zrozumiałe,niech to tak zostanie,no chyba że ktoś jest ślepy,lub ma monitor 12cali,więc doradziłbym udać się do okulisty,lub zainwestować w nowy monitor :D
ja jestem za tym,by tak jak to jest teraz,aby tak zostało :)

Wyplacalni.p

Cytat: Beckham93 w Kwiecień 12, 2013, 11:35:23 AM
Matko Boska...ale wy narzekacie....;/
moim zdaniem tak jak to teraz wygląda to jest to bardzo czytelne i co ważne...zrozumiałe,niech to tak zostanie,no chyba że ktoś jest ślepy,lub ma monitor 12cali,więc doradziłbym udać się do okulisty,lub zainwestować w nowy monitor :D
ja jestem za tym,by tak jak to jest teraz,aby tak zostało :)

No to ładnie Graczom Sugerujesz kupno 60" Płaskiego Telewizora...

Tobie może się podobać, ale weź zrozum, że są fakt faktem za małe, a to że z Lupą sobie siedzisz, to ci najwidoczniej nie przeszkadza, zresztą... To nie mój problem.

Wystarczy że Admin powiększy cyfry, a w szczegolności Procentówki na Zielono ;-)

wsgame

Ja bym proponował iż np od 1mld w statystykach,chowała by się statystyka i były by kropki,a po najechaniu kursorem na to wyświetlała by się liczba w większym formacie w chmurce/okienku. A przy mniejszych wartościach do np. mld była by większa czcionka.
Przykład:
Siła:(+220%)
49 993 785 pkt   

112 014 478 ... (i po najechaniu kursorem wyświetla się liczba cała w mniejszej/większej czcionce

No i oczywiście do poradnika dopisać taką informację.
(Oczywiście nie aż tak dużą czcionka jaką napisałem przykład)

Wyplacalni.p

Cytat: wsgame w Kwiecień 12, 2013, 15:28:53 PM
Ja bym proponował iż np od 1mld w statystykach,chowała by się statystyka i były by kropki,a po najechaniu kursorem na to wyświetlała by się liczba w większym formacie w chmurce/okienku. A przy mniejszych wartościach do np. mld była by większa czcionka.
Przykład:
49 993 785 pkt   

112 014 478 ... (i po najechaniu kursorem wyświetla się liczba cała w mniejszej/większej czcionce

No i oczywiście do poradnika dopisać taką informację.
(Oczywiście nie aż tak dużą czcionka jaką napisałem przykład)

Moja Sugestia jest taka np. aby tak zrobić:

112 014 ... 478

Ewentualnie Bramki powiększyć ;-)

grant

Większość jest za przywróceniem, mam nadzieję że admin weźnie to pod uwagę. Zobaczcie sami że wystarczy powiększyć te liczby w pionie, szerokości to i tak nie zmieni (zresztą jest wolna duża część przecież wartość jest i tak na dole podana) a miejsce na to jest, przecież ten % jest przy atrybucie nie na końcu przy wartości i cała wartość jest na dole wszystko się mieści więc nie róbcie problemu że zdecydowana większość chce normalnych dużych wyraźnych liter nie obecnych miniaturek! Beckham93 nie przesadzaj bo te cyfry zostały pomniejszone o połowę i z normalnych monitorów są małe i nie wyraźne a co dopiero 12' tam chyba ich nie widać tylko jakieś zielone kropki :P
Popierajcie dalej ten pomysł, mam nadzieję że wkrótce będą te cyfry poprawione na większe i bardziej czytelne zarazem :)

kranjec

ja proponuję czcionkę ( przy tych procentach) o rozmiarze 12px przedstawioną na poniższym obrazku http://i.imgur.com/byuNATC.png
dodając że obecnie admin dodał czcionkę o rozmiarze 8px
http://i.imgur.com/2j7381e.png

Wyplacalni.p

Cytat: kranjec w Kwiecień 12, 2013, 18:49:17 PM
ja proponuję czcionkę ( przy tych procentach) o rozmiarze 12px przedstawioną na poniższym obrazku http://i.imgur.com/byuNATC.png
dodając że obecnie admin dodał czcionkę o rozmiarze 8px
http://i.imgur.com/2j7381e.png

Ciutkę za duże, 10 px wy stykało.

kranjec