• Welcome to Gangsters.pl - Forum gangsterskie. Please log in or sign up.

Napady.

Zaczęty przez mycha3, Grudzień 04, 2010, 13:59:59 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

mycha3

Witam.
Mój pomysł polega na tym,że:
Powiedzmy,że atakujemy 'Biznesmena' to oprócz kasy i pkt,możemy dostać jakiś biznes :P Na tym napadzie to powiedzmy możemy dostać jakiś biznes od Salonu kosmetycznego do kantoru. A jak póżniej zaatakujemy 'Boss'a mafii' to możemy dostać np. od fast food'u do siłowni.... itp.....

Co o tym sądzicie?

Ps.Nie widziałem wcześniej tego pomysłu.Jak był to przepraszam :P

Schwarzenegger0011

domel123

No pomysł spoko. Nawet można powiedzieć że dobry, ale czy to będzie to zależy już tylko od socker1. Ja jestem za tym żeby tak było

gigi

może jeszcze bilety i konto pro za darmo?

mycha3

Cytat: gigi w Grudzień 04, 2010, 19:08:40 PM
Są już za dramo :P
Za refy :D

sigurd89

Cytat: gigi w Grudzień 04, 2010, 19:08:40 PM

I zlikwidujmy energię za SA - niech będzie tylko wykorzystywana na pojedynki. No i "ulepszmy" pralkę - jeden siły, jeden złoty. :P

domel123

Heh sam pomysł jest dobry , bo przecież fast food daje tylko znikome zyski...

gigi

Ale znowu coś za darmo tylko jakieś ułatwienia byście wprowadzali może jeszcze zrobimy żeby boty były legalne to już w ogóle nie będziecie musieli grać wszystko za was programy zrobią a pkt i kasa leci

Popielus

Dobry pomysł. Uatrakcyjniłoby to grę. Dla mnie na przykład, jedyną atrakcyjną rzeczą w ringu, jest ta możliwość dropniecią jakieś energii czy tam wejściówki. Wprowadzenie czegoś podobnego do SA jest całkiem niezłe. Poza tym nie dostawalibyśmy tego za darmo, ale za robienie szybkich akcji, a często żeby je robić trzeba wykupić konto plus ;)

mycha3

Choć,jeszcze trzeba by było to ograniczyć np. do 5-10 na dobę :P
Bo tak to by były za duże zyski :]
Bo np. powiedzmy,że ktoś ma 200jakiś tam budynków i cały czas robi te napady too..... bardzo duży zysk bo nawet taki budynek kosztuje kilkadziesiąt milionów

sigurd89

Taa... Jasne... Ataki x100 i mamy w ciągu tygodnia 300 nowych budynków. Jakby tak było top 5 biznesmenów zaczynałoby się od 100mln/h... Załóżmy, że atakujesz x100, masz fuksa i trafiasz na salon samochodowy. Jeden atak i nie tylko nie płacisz horrendalnych  pieniędzy, ale masz jeszcze 1,6 mln/h więcej. I tak co 3 dzień przykładowo, po miesiącu mam +16mln/h. Już widzę jak to zostanie wprowadzone... Potem byłyby pomysły typu - "zakup 100 wejściówek jednym klikiem", albo "większe zautomatyzowanie picia drinków" (nagrywanie makr jak to robić, albo coś w tym stylu). Panowie to by było zbyt piękne, żeby mogło być prawdziwe... Kupowanie biznesów by całkowicie upadło. 

Popielus

Nikt nie pisał o salonach samochodowych. Poza tym "100 napadów" byłoby równe 1 napadowi. Liczyłaby się ilość kliknięć, a nie ilość napadów. To by zrównało szansę. A nowy biznes lub dziwka mogłaby wypadać średnio raz na 100 kliknięć. I nie musi wcale chodzić o biznesy z najwyższej półki. Te trafiałaby się stosunkowo rzadko...

domel123

Cytat: Popielus w Grudzień 06, 2010, 11:33:05 AM
Nikt nie pisał o salonach samochodowych. Poza tym "100 napadów" byłoby równe 1 napadowi. Liczyłaby się ilość kliknięć, a nie ilość napadów. To by zrównało szansę. A nowy biznes lub dziwka mogłaby wypadać średnio raz na 100 kliknięć. I nie musi wcale chodzić o biznesy z najwyższej półki. Te trafiałaby się stosunkowo rzadko...
Ja sie w 100% zgadzam z tym przeciez odrazu dawali salon samochodowy czy wieżowiec bo trzeba miec konto plus. ale np:fast food czy pizzeria raz na 100 napadów to nie jest nic strasznego, ale i tak to nie za darmo bo w h*j energii trzeba tracić .

sigurd89

Cytat: domel123 w Grudzień 06, 2010, 17:05:53 PM
Cytat: Popielus w Grudzień 06, 2010, 11:33:05 AM
Ja sie w 100% zgadzam z tym przeciez odrazu dawali salon samochodowy czy wieżowiec bo trzeba miec konto plus. ale np:fast food czy pizzeria raz na 100 napadów to nie jest nic strasznego, ale i tak to nie za darmo bo w h*j energii trzeba tracić .

Przy takim założeniu jestem za. Jeden budynek dający kilkadziesiąt czy kilkaset złotych na godzinę, gdzie szansa trafienie będzie 1 do 100 faktycznie nie zniszczy kupowania biznesów. Popielus ja bym miał trochę inną propozycję niż Twoja. Biznesy z górnej półki w ogóle nie mogłyby być bonusem w SA, a najlepszym budynkiem, który można by dostać byłby basen. Dlaczego basen? Bo to ostatni biznes, który nawet po powiększeniu dochodu o 10% daje mniej niż 1000/h.

Co jeszcze... Wiem, że podcinam teraz gałąź na której sam siedzę, ale dany biznes byłby do zdobycia za daną SA.
i tak za restaurację (35000SA) kiosk.
za lotnisko (50000SA) warzywniak

itd.
aż do
rafineria naftowa (10 000 000 000SA) - basen.

To byłby wtedy miły dodatek, a nie radykalne ułatwienie. Choć szansa na zdobycie biznesu mogłaby być trochę większa niż 1%...

Pozdrawiam
Sigurd

Popielus

Procentowe szansę, tudzież możliwe biznesy do znalezienia są już kwestią do otwartej dyskusji i powinny być w dużym stopniu zależne od możliwości adminów. Mimo wszystko byłbym za różnorodnością biznesów, a to dlatego, że zawsze to będzie ciekawiej. A tak to robimy te przykładowo 100 napadów i wiemy już, że trafimy na dany biznes. Byłoby to zbyt schematyczne. Co do procentowych szans trafienia biznesu, to w przypadku słabszych SA można ją zwiększyć, a to dlatego, że takich akcji wykonuje się mniej.

Fajnie też gdyby oprócz biznesów, pojawiła się też możliwość trafienia dziwki, zdobycia wejściówki. Można też dać prawdziwe perełki - 1% zwiększone statystyki, czy też kilka dni konta pro, a raz w miesiącu można nawet dać jakąś nagrodę rzeczową. Dodałoby to grze kolorytu i myślę że dzięki temu stawałaby się ona ciekawsza.